Ce inseamna cuvantul MINUNAT pentru Iulia Boiu

Ce inseamna minunat pentru mine

 

Inexplicabil, nu mi-a fost chiar usor sa scriu despre ce inseamna minunat pentru mine. Si asta pentru ca acest lucru rezoneaza cu o parte a sufletului meu care in general sta destul de mult in umbra si nu-i place sa se dezavaluie asa, dintr-o data, la cerere.

Nu pot sa nu remarc cat de diferit a fost si este sensul lui minunat  pentru mine in functie de varsta si etapa de viata in care am fost la un moment dat. Atunci cand eram mica, minunat insemna ceva supranatural, magic. Ceva de poveste, in genul “Dumbravii minunate” . Ceva cu totul special, care era legat numai de lucruri bune si pretioase. Importanta lui a scazut pe masura ce am crescut, insa mereu mi s-a parut un cuvant usor pretentios, pe care sa nu-l folosesc zi de zi in cele mai prozaice sensuri. Cumva, mi se parea ca se toceste, ca isi pierde sensul fiind prea mult folosit. Isi pierde acea aura magica pe care mi s-a parut mereu ca ar avea-o. Un fel de…cu cat vorbesti mai mult despre ceva, cu atat se banalizeaza. Cel mai frumos lucru pe care il ai mereu la dispozitie sfarseste prin a-ti deveni comun, chiar nefolositor. Si eu incerc sa pastrez magia lucrurilor care intr-adevar ma inspira.

A fost o vreme cand ceea ce mi se pare acum minunat mi se parea normal, ceva la care automat aveam dreptul si care mi se cuvenea. Era o perioada fara griji, cand totul imi mergea de la sine, fara macar sa-mi bat capul. Aveam toate motivele sa fiu fericita, dar nici macar n-o stiam. Din pacate multi facem greseala asta, luam lucrurile bune care ni se intampla ca cel mai normal lucru din lume. Si apoi suferim cu atat mai mult cand ele dispar din viata noastra.

Copiii rasfatati carora li se ia jucaria preferata plang, insa nu neaparat pentru ca n-ar avea altele, ci pentru ca li se pare ca e normal sa o aiba pe aceea, si in general orice isi doresc. La fel oricine care a gustat fericirea vrea sa continue sa o “detina” ca pe un bun propriu, fara sa-si bata prea mult capul sa o intretina. Abia cand o pierzi iti dai seama cat ai fost de fericit la un moment dat. Cred ca asta reprezinta o etapa obligatorie a maturizarii.

Nu degeaba am vorbit despre fericire. Acum mi se pare minunat sa fii fericit, si mai ales sa stii ca esti si sa faci totul pentru a pastra acest lucru.Totodata, minunat pentru mine ar fi:

  • Sa am acea independenta financiara care sa-mi dea voie sa nu ma intereseze un salariu, daca il primesc sau nu, daca imi permite sa-mi platesc ratele sau nu. Si aici nu e vorba de “banii aduc fericirea” , ci de altceva – acel sentiment minunat de siguranta personala, care este legat intr-o foarte mica masura de hazard.
  • Sa pot face ce-mi place si ce-mi doresc toata viata, fara sa am sentimentul ca trebuie sa muncesc din datorie, ci doar din pura placere.
  • Sa pot calatori prin toata lumea, sa vad tot ce-mi doresc fara sa-mi pun problema daca imi permit sau nu.
  • Sa invat din fiecare experienta exact ceea ce trebuie. Sa devin astfel un om mai bun in fiecare zi. Iar karma sa nu aiba treaba cu mine :).
  • Sa iubesc si sa fiu iubita, fara intrebari si discutii, motive si conditionari. Pur si simplu, sa mearga totul cum trebuie de la sine.

Lista asta rapida e oarecum in ordine inversa a importantei. Dar cum spuneam, in functie de varsta si etapa, lucrurile au tendinta sa-si schimbe mereu importanta.

Unele dintre ele ar trebui sa fie lucruri normale, nu minunate. Si poate chiar au fost la un moment dat. Insa e posibil ca acum sa le vad putin diferit.

Si pentru ca azi e ziua mea, minunat in momentul asta pentru mine ar fi sa-mi regasesc echilibrul cu adevarat. Ca atunci cand nu stiam ca uneori e asa usor de pierdut. Pentru ca o balanta e orice dar nu echilibrata, este de fapt o entitate care se afla mereu in cautarea acestui echilibru vital. Asta ar fi pentru mine cea mai mare dorinta, ceva cu adevarat minunat, pe care as sti sa-l apreciez cum se cuvine.

Articol MINUNAT scris de Iulia Boiu.

3 thoughts on “Ce inseamna cuvantul MINUNAT pentru Iulia Boiu

Lasă un răspuns