Firma specializata

Am nevoie sa zugravesc firma? Apelez la o firma specializata.

Am nevoie sa fac curat? O curatenie generala si temeinica… Apelez la o firma specializata.

Am nevoie de repararea mobilierului (niste cuie batute, niste lipeli)? Apelez la o firma specializata.

Multi sunt absolut enervati de toate acestea. Nimic nu se mai poate face fara o firma specializata. Totul trebuie facturat, totul trebuie facut oficial, printr-o firma. Care firma poate raspunde doar juridic, in urma unui proces. Nu-l poti lua de guler pe patronul ei ca te-a tepuit, nu-i poti reprosa gaura produsa. Nu, trebuie doar sa-l dai in judecata. Uneori te judeci din principiu, pentru sume minuscule, doar ca sa-i arati ca ai dreptate. Nu merita efortul si, in plus, nici nu prea ai de unde sa recuperezi paguba.

Mai nou au aparut firme de mutari mobilier. Pentru unii poate parea absurd, dar exista firme care cu asta se ocupa. Si fac totul in mod profesionist. Nu e nicio rusine in asta.

Poti apela la angajatii tai, sa faca munca asta de carat mobilier, insa ce se intampla daca unul dintre ei avariaza mobilierul? Cum il poti sanctiona? In fond el facea asta in plus, nu era in fisa postului. Abatere disciplinara? Hmm, cam greu.

Exista, e drept, lucruri care pot fi facute si fara o firma specializata. De exemplu, mi se pare MULT mai simplu si mai util sa ai ca angajata permanenta o femeie de serviciu, care sa faca, in mod constant, curatenie. Mi s-ar parea absurd sa chemi o firma de curatenie, o data sau de doua ori pe saptamana, sa faca acest lucru. Este si mai scump si este si ineficient. Curatenia trebuie facuta zilnic. Legat de acest lucru imi zicea un amic urmatoarele (sper sa fi tinut minte corect):

Am lucrat la o firma unde curatenia se facea doar la inceputul zilei. Am ajuns intr-o zi mai devreme si nu m-a lasat sa intru in birou. Angajasera o firma specializata de facut curatenie, care facea acest lucru de la 7 la 8. Termina la 8 fara un sfert, 15 minute urma sa se aeriseasca. Nimeni nu intra in birou inainte de 8 fix. Programul incepea, teoretic, la si 15. Nu erau mari probleme, doar ca se mai intamplau accidente:
– Mai dadeai cola pe masa/birou (si trebuia sa stergi);
– Mai lasa cineva toaleta murdara (foarte grav);
– Mai varsa cineva cafea in lift.
Nimeni, dar absolut nimeni, nu se sinchisea sa curete. Pe biroul lui poate, dar toaleta ramanea asa pana a doua zi, dimineata, cand venea firma specializata s-o curete. Era absolut enervant.
M-am mutat ulterior la alta firma. Aici este o femeie de serviciu. Chiar daca ea nu face foarte multe, simplul fapt ca are cine sa repare astfel de accidente este un lucru important.

Cu ce vine in plus o firma specializata? Pai intai si intai trebuie sa vina cu experienta. Eu, unul, as angaja o firma specializata pentru muncile pe care nu le faci zilnic. Da, as zugravi prin intermediul unei astfel de firme, m-as muta prin intermediul ei. In fond nu te muti zilnic si nici nu zugravesti zilnic. Iar la mutat, desi pare o chestie pe care o poate face oricine, nu mi-as pune angajatii sa faca asa ceva, mai ales daca ei presteaza, in general, munca de birou. Nu sunt facuti pentru asta. Salutari MINUNATE tuturor!

2 thoughts on “Firma specializata

  1. Vreau si eu un meserias…fac dormitorul acum in vara…sa=mi puna tavan din lambriu si sa dea peretii cu lavabil …simplu , nu? 🙂
    E pe bune…lucrarea!
    Seara buna!

Lasă un răspuns