Sa radem cu Exodus

Sa radem cu Exodus

 

Exodus este un film cu Moise, Dumnezeu, evrei, egipteni si tot tacamul. Despre el, serios, voi scrie pe Cinemil.ro. Dar parca e pacat sa nu scriu si la misto. Mi-a dat atatea motive de a rade incat simt nevoia sa le impartasesc cu voi. Dau doar 10 glume, desi ar putea fi multe altele:

1. Un cioban vorbeste cu Dumnezeu. Apai cunosc si eu unul, pacat ca ala pe care-l cunosc eu nu e apreciat cum se cuvine de poporul lui, care, nerecunoscator, l-a aruncat in temnita.

2. Filmul Exodus urmareste atat de bine actiunea din Biblie incat unii evrei vor vinde Biblia cu o coperta pe care va scrie „#Spoiler Exodus”.

3. L-am vazut pe Moise schitand o harta. Era un fel de stramos al Google Map. Ca si-n cazul Google Map, si acea harta a fost conceputa tot de un evreu.

4. In Egiptul Antic un conducator egiptean nu a ascultat de un cioban si a pierdut o gramada de muncitori. In Romania un ministru a ascultat de un cioban si a intrat la parnaie. Morala: nu mai interpretati gresit Biblia.

5. Sunt cateva imagini cu Moise singur, pe plaja, vorbind cu Dumnezeu. Apai si-n Vama Veche gasesti din astia care vorbesc cu Dumnezeu. De 1 mai mai ales.

6. In film Dumnezeu este un copil. Abia acum am aflat de ce toata Biblia aia este atat de puerila si totul este la mintea copilului. Nu are argumente logice, ci ASA TREBUIE, ASA AM ZIS EU, ASA AM DECIS. Acum totul se leaga.

7. Moise ii spune copilului sau, inainte sa plece: sa nu spui niciodata ceea ce vor ceilalti sa auda. E clar: d-aia copilul lui Moise nu a devenit blogger.

8. In acest film vedem de cand evreii iubesc la nebunie cuvantul FREE. In engleza suna mai bine si nu poate fi tradus.

9. Moise isi luase aceasta rochie de la Zara. E facuta intr-o tara cu o istorie la fel de veche: China. Eticheta a rupt-o in cabina de proba. Va las si pe voi sa i-o admirati:

10. Continuarea acestui film este saptamana viitoare: Night of the Museum 3. Toate personajele care au murit acum vor invia atunci. #pebune

Un articol serios despre Exodus veti citi pe Cinemil. Salutari MINUNATE tuturor! ­čÖé (#spoiler la acel articol: am o parere TOTAL NEUTRA despre film)

 

Las─â un r─âspuns