10 glume cu Romeo si Julieta

Am vazut cea mai dubioasa, in sens bun zic eu, adaptare dupa celebra piesa, drept urmare am inceput sa-mi storc creierul cel blond sa concep si eu 10 glume cu Romeo si Julieta.

Trec peste cea banala, clara, evidenta: daca ar fi avut Facebook, ar fi anuntat amandoi ca-s intr-o relatie complicata.

In afara de aceasta, celelalte 10 glume cu Romeo si Julieta sunt (m-am strofocat mult sa le gasesc pe toate) sunt, de fapt, 9 posibile adaptari. Sa le vedem:

  • O adaptare cu adevarat corecta din punct de vedere politic ar fi Romina si Julieta. Pentru a fi corecta politic pana la capat, nu am avea un popa, ci un psiholog. Ori un vraci motivational. Coach. Antrenor al mintii. Motivator. Numele Lorenzo chiar te duce cu gandul la asa ceva.

  • Daca Romeo ar fi din tabara coruptilor, iar Julieta ar fi din tabara DNA / USR / #REZIST, atunci Romeo ar pleca in exil in … Costa Rica.

  • Daca povestea ar avea loc in Craiova, atunci Romeo ar fi dintr-o familie care tine cu FC U CRAIOVA, adevarata Craiova, in timp ce Julieta ar fi in tabara CSU aka clonatii. In acest caz, Romeo ar pleca in exil la Severin.

  • Daca Romeo ar face parte din familia CSA Steaua, in timp ce Julieta ar face parte din familia FCSB, nu ar mai curge deloc sange, caci duelul familiilor ar avea loc exclusiv la tribunale.

  • Daca povestea ar avea loc in Vaslui, familiile nu ar mai avea timp sa se ia la bataie, caci inca din prima seara Romeo si Julieta s-ar imbata manga, totul terminandu-se cu Romeo transand, la propriu, problema. Cu un topor. Aceasta montare ar trebui sa fie facuta pentru televiziune, urmand a fi difuzata de ProTv la ora 5 dupa-amiaza.

  • Daca Romeo ar fi manelist (idolul sau fiind, #SeStie, Romeo Fantastick regele sexului), iar Julieta ar fi rockerita, ambii cu familiile avand traditie in acest sens, nunta nu ar putea avea loc pentru ca pur si simplu familiile nu s-ar intelege asupra muzicii de la eveniment.

  • Daca Romeo ar face parte dintr-o familie de buzoieni, in timp ce Julieta dintr-o familie de bucuresteni, familia lui Romeo s-ar opune nuntii din simplu motiv ca ceilalti ii considera moldoveni.

  • Daca Romeo ar scrie pentru Vice, s-ar duce la ai lui si le-ar spune: L-am omorat pe Tybalt pentru ca voi sa nu fiti nevoiti s-o faceti!

  • Daca scenariul ar fi scris de catre fostul ministru Florin Iordache, spectacolul ar fi foarte scurt, iar de murit nu ar mai muri nimeni. Caci, in viziunea lui, totul s-ar opri in momentul in care el ar cere-o de nevasta. Ea, calma, ar raspunde: ALTA INTREBARE. Si ar trai fericiti pana la adanci batraneti. Separat, fiecare la casa lui, bineinteles.

  • Daca am vorbit de o montare corecta politic, trebuie sa va spun si cum ar trebui sa arate o montare CpF-ista: familia lui Romeo era credincioasa, se duceau la toate slujbele, oameni cu frica lui Dumnezeu, in timp ce familia Julietei ar fi formata din niste depravati. Cu ea in frunte. Care Julieta avea pana atunci la activ 3 avorturi si 1 divort. Bineinteles, ca bonus, ei se lauda cu asta, au ceva cu bisericosii, ii repudiaza. Romeo se indragosteste de Julieta, vor sa se casatoreasca, se cearta intai daca s-o faca sau nu la biserica (Julieta nefiind deloc de acord cu asta), apoi si-o trag de impacare si hotarasc sa se duca la notar sa-si declare parteneriatul civil. Aud familiile, se cearta, Romeo omoara un membru al familiei Julietei, apoi cei doi se sinucid (ca-n piesa clasica). Familia lui Romeo concluzioneaza ca a fost pedeapsa divina pentru Romeo ca a pacatuit de 4 ori: a facut sex inainte de casatorie, a facut parteneriat civil, a ucis si s-a sinucis. In buna traditie crestina, amandoi vor fi inmormantati la marginea cimitirului, caci acolo merita sa stea sinucigasii.

Acum e randul vostru sa-mi spuneti glume cu Romeo si Julieta. Ori posibile montari, romanesti sau straine, dupa bunul vostru plac. Apropo, cel din poza de cover este decorul de la finalul ultimei montari vazute de mine, de la TNB. Cand e gata articolul pe blogul teatral, las link-ul aici. E gata, articolul este sus.

 

6 thoughts on “10 glume cu Romeo si Julieta

Lasă un răspuns