De la altii: 10 taieturi uimitoare pentru diamantele verighetelor si inelelor de logodna

10 taieturi uimitoare pentru diamantele verighetelor si inelelor de logodna

 

 

Radiant

Combinand eleganta formei smarald cu stralucirea celei rotunde, cele 70 de fatete ale unui diamant taiat radiant maximizeaza efectul de refractie a culorii.

Marchiza

Marchiza este un oval cu capete ascutite. Inspirat de zambetul Marchizei de Pompadour, forma alungita a diamantelor cu taietura Marchiza, cu capetele ascutite, a fost comandata pentru prima data de catre Ludovic al XIV, pentru a se potrivi acelui zambet fermecator.

Smarald

O taietura smarald (dezvoltata initial pentru pietrele cu acelasi nume) este dreptunghiulara cu colturi taiate si cu fatete lungi. Datorita acestor colturi si formei dreptunghiulare, taietura smarald este cunoscuta drept o taietura in trepte, din cauza asemanarii cu treptele unei scari.

Inele de logodna cu diamant Oval

Forma ovala, care a inceput sa apara in anii Saizeci, prelungeste vizual degetele si este complet unica. Datorita designului egal, perfect simetric si formelor alungite, aceasta taietura flateaza orice mana.

Taietura Asscher

Dezvoltata in 1902 de catre Fratii Asscher din Olanda, taietura Asscher este adesea numita drept o „taietura smarald patrata” ​​datorita colturilor decupate si formei patrate. Astfel, aceasta taietura pare octogonala (radiantul este o varianta populara a acesteia, dar cu aspecte care ii confera chiar  si o mai mare stralucire).

Para

Un diamant cu taietura para seamana, de asemenea, cu numele sau. Un avantaj al formei para este ca, daca o porti cu varful departe de corp, face degetul sa para mai lung si mai subtire. O incrucisare intre taietura Marchiza si cea ovala, aceasta forma de lacrima stralucitoare este uimitoare pentru orice inel de logodna.

Printesa

In mod traditional de forma patrata, cu colturi taiate, ascutite, taietura printesa ofera o stralucire intensa, cu o combinatie de fatete abrupte si genial taiate. O forma de diamant foarte populara, taietura Printesa este o piatra geniala pentru orice bijuterie.

Inima

Un diamant in forma de inima este literalmente in forma de inima. Aceasta taietura romantica nu are nevoie de nici o explicatie.

Verighete cu diamant Briliant rotund

Una dintre cele mai populare taieturi pentru un inel de logodna, briliantul rotund este, de asemenea, o forma de diamant clasica. O piatra rotunda cu 58 de fatete, prezinta cea puternica scanteiere. Intotdeauna un clasic, popularul diamant briliant rotund este standardul pentru toate celelalte taieturi de diamant.

Perna

Taietura perna este o incrucisare intre un dreptunghi si un oval; are o forma perna, si este, de asemenea numita o „taietura antica”. Aceasta stil prezinta colturi rotunjite si fatete mai mari pentru a spori stralucirea pietrei.

 

Verigheta

Lasă un răspuns