1986 – Un an MINUNAT!

1986 – Un an MINUNAT!

 

Trei chestii interesante, in loc de introducere

Ideea de baza a numerologiei este ca e foarte important anul in care te-ai nascut. Toti cei din 1986 au ceva in comun, indiferent ca s-au nascut in august sau in septembrie. Au cele 4 cifre, 1 9 8 si 6, care, cumva, ii influenteaza.

Se spune ca amintirile unui om incep de la 3 ani. Stii ce faceai cand erai mic de tot doar de la parinti si bunici. Nu stii nimic din ce se intampla in anul nasterii tale, afli ulterior doar daca te informezi. Ati resimtit vreodata vreun atasament fata de anul vostru de nastere? Sa aveti oarece sentimente fata de o masina nascuta in acelasi an cu voi, fata de o inventie conceputa atunci sau fata de o melodie aparuta atunci?

Nu am apreciat niciodata la adevarata lor valoare vinurile vechi. Stiu sa fac diferentieri de baza intre vinuri, stiu ce-mi place si ce nu, mai pacatuiesc indoindu-le cu apa sau cu suc, insa nu sunt dat pe spate de un vin de 30 de ani sau de unul de 50 de ani. Poate imi voi cizela candva gusturile, momentan asa sunt eu…

1986

Anul 1986

Mi-am propus sa studiez mai atent anul 1986. Este anul in care m-am nascut eu, iar faptul ca m-am nascut pe 29 noiembrie inseamna ca in acest an am fost conceput, iar sarcina s-a desfasurat exclusiv in 1986. Asadar, tot anul 1986 m-a influentat, deci trebuie sa aflu in ce fel.

Sursa foto
Sursa foto

Singurele 2 evenimente majore de care stiu sunt Cupa Campionilor castigata de Steaua la Sevilla pe 7 mai si accidentul de la Cernobil din 26 aprilie. Ceva de bine (sau, ma rog, asa ar fi trebuit sa fie pentru majoritatea romanilor), ceva de rau (exprimarea Una calda, una rece era absurda, pentru ca, cumva, ar fi trebuit inversate evenimentele). In rest nimic.

M-as uita ce muzica se asculta in acel an, dar musai muzica romaneasca, pentru ca ai mei nu aveau contact cu muzica occidentala. M-as putea interesa ce filme rulau, as putea afla alte evenimente, sociale si politice, din acel an. Si le voi afla. Cumva, dintr-o datorie morala fata de propria persoana.

Cum ar fi sa primesti un vin  din anul nasterii tale?

Ideea, in sine, imi surade. La toamna fac 30 de ani si, cumva, as vrea sa fac ceva diferit. Asta ar fi una dintre idei.

Incerc sa fac calcule, incerc sa-mi dau seama ce s-a intamplat in astia 30 de ani. Si, cumva, ajung tot la anul 1986. Iar ideea asta este exact legata de ce ziceam mai sus.

Daca ar fi sa-mi doresc ceva, ar fi vreo 70 de sticle de vin din 86. Sa beau una in fiecare an, de fiecare data amintindu-mi de anul 1986. De ce 70? Pai cam atat ma gandesc ca voi trai, 100 de ani. Sau, ma rog, atat imi doresc. Ce e peste 100 dau altora…

Ma uitam pe un site care se lauda cu asta, vinuri de colectie din anul nasterii tale, si am dat de acest Pinot Noir din 1986:

pinot-noir-an-recolta-1986-1-738

Concluzii

Anul 1986 este un an extrem de important pentru mine. El m-a influentat decisiv si trebuie sa-l studiez mai atent. Ideea de a bea un vin din anul nasterii tale mi se pare una extrem de misto: un astfel de cadou este din categoria Cadouri speciale. M-as bucura sa primesc, l-as savura cu placere, mai ales anul acesta, cand fac 30 de ani.

Astept sa-mi spuneti ce mai stiti despre anul 1986. Orice chestie, si de bine, si de rau. Salutari MINUNATE tuturor!

 

 

2 thoughts on “1986 – Un an MINUNAT!

  1. Da, băi. Știu ce zici. și eu sunt super atașată de anul nașterii mele. Și, acum, că mi-ai amintit că accidentul de la Cernobîl a avut loc în anul în care te-ai născut și ai fost conceput, toate enigmele despre tine fac sens acum. Totul e mai clar pentru cei din jurul tău :))

Lasă un răspuns