3 adevaruri despre videochat

3 adevaruri despre videochat

 

Despre videochat s-a tot vorbit. De multe ori soptit, pe la colturi, putini vorbind despre asta tare. La tv nicio dezbatere, nici macar la radio. Ne e rusine sa vorbim despre asta, ne facem ca nu exista. Don’t ask, don’t tell, cum ar zice un dicton valabil in armata americana.

Eu vreau sa va spun in continuare 3 adevaruri despre videochat:

Videochatul este legal

Sunt cateva lucruri care trebuie sa se intample: sa nu fie implicati minori, persoanele expuse sa nu aiba handicapuri fizice, accesul la acele site-uri sa fie restrictionat pentru minori, locatia in care se desfasoara activitatea sa fie pazita si soft-urile de pe care ruleaza calculatoarele sa aiba licenta. Daca toate astea sunt indeplinite, activitatea este legala, atat timp cat in aceste locatii nu se practica prostitutie mascata. Si nu am auzit sa se fi intreprins vreo actiune a politiei in vreo astfel de locatie. Sau nu una de amploare. Deci legal este strict din acest punct de vedere.

Din punctul de vedere al activitatii fiscale, tine de fiecare cum isi declara veniturile sau, mai precis, cat la suta din ele.

Angajatii au carte de munca

Carte de munca, vechime in munca, tot tacamul. Nu exista persoana care sa iasa la pensie din videochat, dar pentru un prim venit, pentru o perioada limitata, este chiar ok. Si veniturile sunt consistente, oricat s-ar da unii cu fundul de pamant sa mascheze acest lucru. Consistente, sigure, legale.

E drept, uneori se lucreaza la gri, se pune part time desi angajatii lucreaza full, se pune altceva pe cartea de munca, veniturile declarate sunt mai mici. E drept, asta tine de fiecare in parte, cum isi negociaza contractul de munca.

Poti castiga sume serioase

Nu te poti imbogati pe termen lung, dar pe termen scurt, sa te pui pe picioare, da. Auzisem de un caz in care o tipa practica videochatul sa-si plateasca studiile. A facut facultatea, s-a angajat la un job si spune ca videochatul a ajutat-o enorm. Avea program flexibil, nu avea sefi care s-o frece la cap, nu statea sa vada la supermarket, nu o enervau clientii ca la un call-center. Toate bune si frumoase. E drept, a facut asta fix 5 ani de zile (Facultate si master). Si exemple de genul pot fi gasite. Doar ca, repet, nu le cauta nimeni. Nu vrea nimeni sa le caute.Ca ele s-ar gasi.

Okstudio

Daca mai stii si tu alte adevaruri despre videochat, te invit sa le scrii in comentarii. Eu mai anunt doar de existenta www.okstudio.ro, un studio de videochat din Bucuresti. Nu stiu ce facilitati are, dar merita sa aruncati un ochi. Salutari MINUNATE tuturor!

 

 

5 thoughts on “3 adevaruri despre videochat

  1. Sa va spun povestea mea. Sunt o fata de 22 de ani din Buftea. Parintii mei nu au avut posibilitati sa ma trimita la facultate si 2 ani am lucrat la Lidl ca si casiera. Intr-o zi Claudia, o prietena de-a mea mi-a zis „De ce iti pierzi timpul pretios din viata pa lucrand pe un salariu modic si fara sa te motiveze asa de tare, uite eu catig destul de bine incat sa-mi permit sa ies decate vreau eu in Centrul Vechi sau sa merg in cluburi de fite”. La inceput am fost reticenta. A durat aproape 4 luni pana ma hotarasc. Am ajuns timida si plina de contradictii la sediul studioului OKSTUDIO. Dupa o discutie purtata cu Corina am inteles cu adevarat ce inseamna videochat-ul. Apropo, Corina e o tipa super. Acum am 1 an si 2 luni de cand lucrez si nu cred ca m-as vedea in alta parte.

  2. Imi place studioul OKSTUDIO. Am auzit numai vorbe de bine. As dori sa fac parte si eu din acest studio. Numele meu este Amalia si as dori sa fac videochat.

  3. Ca in orice alt job, si in videochat este nevoie de munca si seriozitate, altfel risti sa iti pierzi timpul degeaba. Nu uitati ca este un mediu virtual, in care trebuie sa iti pui capul la contributie. Eu, cu munca si disciplina, pot spune ca am ajuns la un salariu lunar de peste 6000 lei.

  4. Timpul este cu adevarat pretios in acest domeniu, daca dupa cateva luuni nu te adaptezi, atunci trebuie sa analizezi modul de lucru si sa vezi ce nu merge bine. Poate fi un domeniu de munca foarte bine platit, dar trebuie sa te implici in ceea ce faci.

Lasă un răspuns