5 tipuri de conspirationisti

Toata lumea are impresia ca exista un singur tip de conspirationist, unul care le stie pe toate si care le crede pe toate. Daca X crede ca vaccinul are cip 5G inseamna ca el crede si ca exista tuneluri dacice. Cu parere de rau, va anunt ca exista diverse tipuri de conspirationisti, unii mai rationali, altii mai amuzanti, altii de-a dreptul cretini.

Acum, pana sa va spun cele 5 tipuri de conspirationisti, evident nefiind inclusi TOTI, vreau sa va explic un pic cum sta treaba. Partea asta nu este amuzanta, dar este esentiala. Caci trebuie, inainte de toate, sa stim ce este acela conspirationist.

Evident, definitia cea mai la indemana este aceea conform careia conspirationistul este cel care crede in conspiratii. Ce sunt acelea conspiratii (oamenii conspira, dar CUM o fac? ce face o intalnire secreta, caci oricum intalnirile importante, politice si economice, sunt secrete)? Si ce ne facem cu cei care cred unele conspiratii dar refuza altele?

Din punctul unora de vedere, a refuza varianta oficiala, oricare ar fi aceea, te face conspirationist. Din start. Cum sa refuzi sa accepti varianta oficiala? Cum sa nu iei de buna explicatia pe care o crede toata lumea?

Nu vreau sa intru in detalii, spun doar ca pandemia de COVID a ingrosat simtitor numarul conspirationistilor. Am scris deja asta vizavi de vaccinare, insa nu doar despre ei este vorba. Vorbim la modul general despre cei care NU MAI CRED VERSIUNEA OFICIALA, indiferent ca este domeniul este cel economic, cel politic, cel sanitar ori cel militar. Mai ales militar, as zice.

In continuare, va voi arata 5 tipuri de conspirationisti care ma distreaza maxim. Voi arata si de ce sunt ei amuzanti

Tipuri de conspirationisti – cei care cred ca Pamantul este plat!

Ei sunt dovada ca ideea de conspiratie n-a pornit din Romania. Noi doar am preluat trendurile, curentele, de afara.

Acest curent a pornit din SUA, fiind zica-se cel mai raspandit acolo. Ce este amuzant la ei este ca acesti conspirationisti amesteca stiinta cu politica: ei cred ca oamenii de stiinta ne mint cu nerusinare de sute de ani din … motive politice. Pentru ca vrea NASA, zic ei.

Cel mai amuzant este cum se prezinta ei pe Facebook: plat-earth for all around the world. AROUND, da?

Tipuri de conspirationisti – Dacopatii

Avem si noi conspiratiile autohtone, unde la loc de cinste se afla cele legate de superioritatea EVIDENTA a poporului geto-dac. Gheorghe Funar este cel mai cunoscut dacopat, dar nu este singur.

Problemele legate de acest curent sunt 3 si, credeti-ma, chiar sunt probleme:

  1. Din cauza acestui curent, foarte putini istorici autentici mai pot studia la modul serios civilizatia geto-daca. A studia dacii in 2023 este o dovada de curaj, pentru ca in ochii unora prin asta te incluzi in categoria aceea nedorita. Te duci alaturi de Funar, chiar daca NU iti doresti asta.
  2. Se bazeaza pe unele dovezi si pseudo-dovezi, interpretate dupa bunul plac. Problema acelor dovezi, unele la fel de serioase, este ca-s duse in derizoriu. Din cauza nebunilor, ca sa fiu mai exact, a ajuns hilar sa te duci sa cercetezi documente si statui de la Vatican. Desi ele exista, chiar daca sub nicio forma nu demonstreaza ce zic dacopatii.
  3. Din cauza lor, nu prea exista opere de fictiune (si nici filme) care se petrec in perioada aceea. Doar parodii. Motivele sunt cele de mai sus.

Tipuri de conspirationisti – Conspirationistii 5G

Acestia au fuzionat intr-un mod dubios cu cei care cred ca vaccinurile iti fac rau, cu antivaxxerii radicali, absurzi. Am scris cu acest curent antivax a fost legitimat de pandemie. Ideea este ca acesti conspirationisti au facut si fac contrariul: discrediteaza curentul.

Sa nu credeti ca acest curent este nou: prima oara cand au aparut aberatii de genul a fost atunci cand a aparut … electricitatea. Evident, s-a intamplat si cand au aparut antenele GSM. Nimic nou sub soare, deci. Ideea e ca oamenii se tem de nou, de necunoscut. Si inventeaza tot felul de nebunii, de povesti absurde.

Cum or fi ajuns ei la concluzia ca cipurile 5G? Pai simplu: Bill Gates, cel mai cunoscut om din domeniul tech, are investitii si-n domeniul Pharma. E un adevar. Dar la un adevar usor de verificat s-a ajuns la aberatii.

Tipuri de conspirationisti – Cei care cred in extraterestri

Conspiratiile legate de extraterestri sunt cele mai dubioase. Ele nu vin de la tarani needucati, care n-au citit nimic la viata lor, ci de la oameni culti, care au citit si au vazut o tona de SF-uri. Unii sunt CONVINSI ca exista extraterestri, explicatiile fiind dintre cele mai diverse. Oricum, acesti conspirationisti au in comun pasiunea lor pentru SF-uri. Tot amuzanti mi se par.

Tipuri de conspirationisti – cei care NU cred in cutremure venite pe cale naturala

Ultimii intrati in categoria conspirationistilor sunt cei care nu cred in cutremure. Daca se cutremura Pamantul, este clar din cauza omului. Din cauza omului rau, evident. Daca un cutremur are loc in Turcia, de vina sunt dusmanii Turciei si ai presedintelui Turciei. Daca acel cutremur are loc in Romania, de ce in zona Gorj si nu in zona Vrancea? Si de ce s-a simtit atat de puternic la Cluj?

Evident, exista si aici diverse niveluri: unii dau vina pe testele nucleare, altii vorbesc despre „o mana criminala”, in timp ce altii se intreaba pur si simplu „ce ni se ascunde”?

Din pacate, exista si acei fanatici anticonspirationisti, care rad de orice negare a adevarului oficial. Orice negare a utilitatii ori a calitatii vaccinurilor te pune, dupa mintea lor, in aceeasi categorie cu cei care cred ca acestea contin cipuri 5G. Ei sunt periculosi, fara sa fie amuzanti.

tipuri de conspirationisti

Insa va las pe voi sa-mi spuneti ce alte tipuri de conspirationisti cunoasteti.

Lasă un răspuns