7 chestii despre locuri interzise

Premisa de la care pleaca acest articol: magazinele tip sexshop sunt locuri interzise. Nu vrei sa fii vazut acolo, nu te simti bine ducandu-te acolo. Te duci din cu totul alte motive. Insa te duci. In acest articol voi arata 7 chestii despre locuri interzise.

Pana atunci insa sa va zic de ce scriu asa ceva … Asadar, articolul a fost generat de vizita de astazi, din Mall Afi, cand am trecut pe langa un sexshop. Avea o usa complet netransparenta, nu vedeai nimic in magazin. Contrastul era evident cu toate celelalte magazine. La libraria Carturesti usa este tot timpul deschisa, la sexshop trebuie sa bati la usa mai mult.

Acum, sa vedem cele 7 chestii despre locuri interzise:

1. Ele sunt puse cat mai ascuns. In Mall, de exemplu, erau pe un culoar mai putin circulat. M-am mirat chiar ca exista in mall asa ceva.

2. Firma nu este atat de luminoasa pe cat este la alte magazine. Sunt doar pentru cunoscatori.

3. Usa este bine inchisa, geamurile sunt netransparente. Nu e doar in mall asa (cica ar fi obligatie legala).

4. Nu vezi traficul pe care-l vezi in alte magazine. Nu le trec pragul atat de multi oameni.

5. Habar n-am pe unde ies angajatii, dar imi pare ca si ei ies pe ascuns.

6. Nu vezi niciodata oameni cunoscuti in ele. Daca vreun cunoscut vrea ceva d-acolo, pune pe altcineva sa cumpere.

7. Cu toate astea, au succes, au vanzare, rezista pe piata.

Nu va mirati de acest lucru: si-au dovedit utilitatea din punct de vedere economic. Utilitatea economica este diferita fundamental de utilitatea efectiva. Pe cea de-a doua n-o comentez, pe prima insa da. Ele au vanzare, genereaza locuri de munca, genereaza profit, deci isi justifica existenta. Nu vand lucruri care fac rau, nu vand lucruri care omoara (gen arme sau droguri), asa ca lucrurile bune acopera clar pe cele rele.

De ce sunt ele repudiate? De ce lumea refuza sa le frecventeze? De ce sunt atat de ascunse? De ce un sexshop este un magazin rusinos? Cele de arme sunt insa la vedere, este o mandrie sa-ti cumperi o arma, fie si cu permis. Aha, deci e preferabil sa vinzi arme de foc decat sa vinzi vibratoare. Logica imi scapa, dar e vorba doar de mine, altii sunt complet de acord.

Daca mai aveti de adaugat si altele in afara de cele 7 chestii despre locuri interzise sunteti invitati s-o faceti. Eu atat am avut de spus. Salutari MINUNATE tuturor!

2 thoughts on “7 chestii despre locuri interzise

Lasă un răspuns