Airsoft nu este un sport deloc soft!

Airsoft nu este un sport deloc soft!

 

 

Am asistat, acum ceva luni, sa fie vreo 5, la o discutie interesanta despre sportul scolar. Sportul, ca idee, ar trebui sa te dezvolte FIZIC. Sa te mentina in forma.

Unii parinti, din dorinta de a-si proteja odraslele, ar dori introducerea unor sporturi ale mintii: sah, poate go. Ei se gandesc intai si intai la inteligenta copilului, la logica lui, la gandirea lui, care trebuie dezvoltate. Totodata, se gandesc la efort, avand impresia ca sahul este un sport usor, nu necesita efort. Efort insemnand, bineinteles, efort fizic.

Nu neg importanta unor sporturi ale mintii, mi-ar fi placut sa fi avut profesor de sah, sa fi invatat, tot cu profesor, go ori alt sport al mintii. Totusi, este gresita gandirea conform careia sahul poate inlocui miscarea. Este total gresita. Desi, sincer sa fiu, sahul iti dezvolta foarte misto gandirea.

Cineva imi spunea, acum mult timp, ca cel mai bine, dupa ce ai facut un sport si ai castigat, este sa te simti epuizat. Fericit, dar epuizat. Aia ar fi senzatia cea mai misto. Daca ai castigat, dar te simti inca-n putere inseamna ca nu ai castigat mare lucru. Nu a fost un efort foarte mare. Trebuie sa castigi ceva care sa te stoarca pentru ca satisfactia sa fie maxima. Stiti imaginile alea cu fotbalisti care abia mai pot sa mearga, dar care sunt fericiti, sunt in extaz, sunt in al noualea cer? Eh, aia e imaginea adevarata a bucuriei! ­čÖé Si fix din acest motiv, la fotbal se spune ca cea mai misto finala e aia cu prelungiri, aia care te stoarce de puteri la propriu.

Unul dintre aceste sporturi este cel numit airsoft. Prima oara cand am auzit acest cuvant, airsoft, m-am gandit la celebrul banc cu Bill Gates (o tipa, dupa o noapte cu Bill Gates, ii spune acestuia: acum am inteles de ce ti-ai botezat compania MicroSoft). Ma tot intrebam: oare acest sport, airsoft, este atat de SOFT? Analizez prea mult cuvintele?

Sportul cu pricina este, de fapt, unul foarte greu. Te solicita atat la nivel mental, cat si la nivel fizic. Dar satisfactia pe care o ai cand ai invins este MAXIMA. Bine, daca stau sa ma gandesc, termenul de airsoft mi se pare, cumva, absurd. Asta daca stau sa analizez lingvistic cuvantul. Altfel, airsoft inseamna aer comprimat, deci nu e nimic spectaculos. Poate-s eu prea … carcotas ­čÖé

Acum, sa va zic un secret: nu am jucat niciodata airsoft. Am jucat o alta versiune a sa, laser tag. Sincer, as mai juca, dar in compania potrivita. Si dupa ce dau jos cateva kile. Vreo 30. Sau macar 20. Hai, macar 15 :))

Ideea, pe scurt, e asa: se folosesc copii dupa arme adevarate, pistoale din alea de vezi in filme, arme de vanatoare, tot tacamul. Locatii, reguli, preturi si alte alea gasiti la magazinele specializate gen Airsoft6.

Acum, daca ati jucat Airsoft, rog sa ma anuntati. Eventual, daca sunteti cuminti, va iau intr-o viitoare echipa a mea. Anul asta sigur joc un Airsoft pana la terminarea lui. E un obiectiv. Salutari MINUNATE tuturor!

Las─â un r─âspuns