Amenajarea in stil clasic – cum transformi un living intr-o incapere luxoasa

Muncim o viata pentru casa proprie, devenit camin, acel loc plin de caldura si iubire unde ne adunam oamenii dragi. In ea investim mai mult decat economiile de o viata. Punem la bataie simtul estetic si bunul gust. Alegerile, de orice fel ar fi ele, trebuie sa aiba in vedere un tot unitar. Cu alte cuvinte, un stil comun al tuturor pieselor ce compun casa.

Atunci cand te vei orienta spre stilul clasic, ar fi bine sa ai in vedere VDInterior. Este vorba de maestrii in arta lemnului, lucrata migalos in a crea piese clasice. Este un concept cu radacini in traditia italiana. Totusi firma este prezenta pe piata din Romania. Nu doar ceea ce exista in catalog este disponibil, ci fiecare piesa in parte poate fi realizata conform cu specificatiile dorite reprezentand culoarea, detaliile, finisaje, tapiteria etc.

Cum amenajezi un living in stil clasic

Una din incaperile in care petreci destul de mult timp incat sa iti pese de cum arata decorul este livingul. Sau cum traditional se spune, sufrageria. Aceasta este compusa de regula din piese practice – canapele, cu sau fara scaune, masa de cafea, bibliotica sau suport pentru tv.

Astfel de optiuni mobila clasica din lemn masiv le vei gasi la VD Interior. Sunt un stil impresionant prin bogatia de detalii si prin finisaje de lux. O vasta paleta de culori te va impresiona si ea. Vezi ofertele VDInterior.ro si decide ce ti se potriveste, selectand mai intai prin prisma preferintelor.

Cum si ce alegi?

Amenajarea in stil clasic presupune opulenta, avand la baza materiale de cea mai buna calitate, de unde si preferinta pentru lemn masiv. Indiferent ca vorbim de  canapele clasice din lemn masiv sau de scaune lemn masiv, defineste alegerile tale de mobila clasica tinand cont de anumite detalii:

Ornamente si finisaje – vei observa ca predomina auriul aproape de fiecare data. Acestea dau o nota de rafinament intregului decor. Asadar poti opta pentru conturul pieselor de mobiler. Nu este gresit nici sa optezi pentru auriu sau pur si simplu o nota contrastanta ce contureaza mobila, cadrul lemnului care iese in evidenta prin contrast cu tapiteria.

Elemente robuste si lumina incaperii – fii sigur ca lumina naturala patrunde cat de mult in interior si in completare iluminatul atinge orice colt din incapere. Piesele de mobila clasica sunt de regula robuste, masive, cu spatar inalt si fara decupaje. In spatii mici o aglomerare de astfel de piese nu da bine.

Mizeaza pe piese de efect, nu prea multe – ideea de a amenaja in stil clasic nu trebuie sa presupuna mai multe piese de acest gen aglomerate intr-o incapere. Renunta la fotolii, in favoarea unei canapele, daca spatiul nu permite mai mult. In schimb, atunci cand asta nu este o problema prefera sa pui un accent deosebit pe elemente surpriza, cum este luxurianta dormeza.

Lasă un răspuns