Anvelope de iarna … in octombrie?

Luna octombrie a inceput cu stangul din punct de vedere meteorologic: vreme urata si precipitatii. Nu am buletin meteorologic pe blog, insa voi vorbi despre o chestie oarecum colaterala: celebrele anvelope de iarna. Si nu intamplator vorbesc de ele, pentru ca am aflat ca ele ar fi devenit brusc obligatorii.

Faptul ca ai anvelope de iarna din decembrie pana-n februarie e un lucru firesc. D-aia acele anvelope se numesc DE IARNA, pentru a fi folosite IARNA. Si e firesc sa fie asa: iarna, oricat s-ar incalzi, tot nu se va face cu adevarat CALD. Deci nu are rost sa ne plangem ca folosim acele anvelope de iarna desi e uscat. ORICAND poate sa dea o ninsoare. Doar e iarna…

Ce ne facem insa cand iarna vine in reprize? Precum anul acesta de exemplu. Iarna venita in reprize este un lucru cat se poate de rau. Ce inseamna asta? Pai, daca este cum zic meteorologii, atunci se va raci accentuat pana duminica inclusiv (duminica fiind 6 octombrie), iar de luni se incalzeste iarasi, la fel de brusc, temperaturile putand ajunge pana la 20 de grade. Acum serios: pe vremea asta e clar ca trebuie anvelope de iarna. In Bucuresti poate nu, dar pe la munte deja ninge. Si ninge serios. Insa de luni incolo ce ar trebui facut? Trebuie iarasi schimbat in anvelope de vara, care vor rezista la masina doar o saptamana, maxim 2, pentru ca apoi iarasi vine iarna?  Ciudat. Stupid.

Una din solutii, zic unii, ar fi celebrele anvelope all season. Nici cal, nici magar. Insa altii sustin ca acestea nu ar fi legale si ca ai risca amenda daca le-ai avea. Nu stiu ce sa zic, habar n-am. Cert este ca ele nu sunt atat de sigure iarna. Adica pe langa aspectul legal te intereseaza si propria siguranta, nu?

Acum nu-mi dau seama ce este de facut:
– Sa suporti 2 saptamani p-alea de iarna, cu riscul de a se uza;
– Sa mergi cu cele de vara, cu riscul de a face accident si de a lua amenda;
– De a utiliza celebrele all season.

In conditiile astea, mai poate avea cineva pretentia sa-si cumpere anvelope „de marca”? In loc de anvelope Goodyear vor fi preferate niste no-name-uri atat de periculoase, insa legale. Chiar, in astfel de cazuri, cel mai important aspect este cel legal? Intreb la modul cel mai serios.

Magazin anvelope Bucuresti

Per total, oricat vi s-ar parea de anormal, multa lume are anvelope de iarna in octombrie. Toamna e ca iarna, ca sa parafrazez un clasic in viata. Salutari MINUNATE si TOMNATICE tuturor!

2 thoughts on “Anvelope de iarna … in octombrie?

Lasă un răspuns