Apa pura

Oricat vi s-ar parea de absurd, unii oameni refuza sa cumpere apa plata. Apa imbuteliata NU este, oricum s-ar spune, apa pura. Acum, ce faci pentru a avea apa pura? Si de ce NU vor unii sa cumpere apa plata din magazin? Vom vedea in continuare aceste lucruri.

Intai si intai, anunt ca am mai scris un articol oarecum asemanator pe aceasta tema.

Acum sa continui ideea primului articol. Asadar, de ce nu sunt atat de convins ca avem nevoie de apa plata din comert.

1. Oricum am lua-o, iesim foarte scump. Trebuie sa ne gandim la numarul de intermediari care trebuie sa se hraneasca: cei care imbuteliaza apa, cei care produc acele pet-uri, hypermarketurile (ori magazinele de la coltul blocului), drumul pana acolo, plus transportul acelei ape de unde este produsa pana acasa la noi.

2. Stiati ca apa minerala, chiar daca este plata, contine foarte multe saruri care se depun si exista riscul (foarte mare) sa faceti pietre la rinichi. Va intereseaza acest aspect? Daca nu va intereseaza partea medicala, v-o traduc eu economic: peste cativa ani (hai sa zicem 15-20) veti fi nevoiti sa platiti o operatie cu laser de spargere a acestor pietre. Piatra la rinichi este o boala a celor cu bani.

3. Caratul apei este si el, in sine, un efort. Efortul fizic face bine organismului, insa la un moment dat s-ar putea sa constatati ca nu mai puteti face acel efort. Nu stiu cat de bine face asta la moral.

Partea cu gustul n-o discut. Unora le place un anumit tip de apa, altora le place alt tip. E drept, gustul s-a si educat in timp. Unii s-au obisnuit cu apa plata, altii considera ca apa lor este cea mai buna, fie ca vorbim de apa de la robinet, fie ca vorbim de apa din fantana.

Nu mai plecati de la premisa ca apa din comert este verificata, deci automat mai buna. Eu as zice invers: cautati pompe submersibile de calitate si asigurati-va ca apa din curtea voastra este de calitate. De ce sa dati o gramada de bani pe apa cand puteti sa faceti economii considerabile? E drept, asa cum zic si americanii, pentru a economisi bani trebuie intai sa dai bani. Este un risc pe care, totusi, mi l-as asuma.

In plus, mandria ca bei apa pura din fantana ta e nepretuita. De ce nu, vei putea da si la altii, macar sa guste si sa se convinga ca ai cea mai buna apa din sat. Totodata, reduci considerabil efortul fizic pe care trebuie sa-l faci. Timpul inseamna bani, de ce economia de timp n-o pune nimeni la socoteala? Este chiar de neglijat acest aspect? Salutari MINUNATE tuturor!

Lasă un răspuns