Aur vs argint – un duel MINUNAT

Cum vi s-ar parea ca aurul si argintul sa se dueleze? Pur si simplu, eu zic sa va imaginati cum de fiecare data cand voi alegeti intre aur si argint cele 2 metale se dueleaza efectiv? Un duel, asa cum erau pe vremuri. Tu stabilesti invingatorul si invinsul, insa duel exista de fiecare data.Hai sa ne gandim nitel: de ce alegem aurul si de ce alegem argintul? Exista argumente cu adevarat solide pentru unul sau altul ? Hai sa incerc eu sa va ajut:

1. Aurul este mai valoros. Paradoxal, poate fi folosit ca argument si in favoarea argintului: o bijuterie de aur poate fi o tinta pentru hoti. Tu esti in sine o tinta vie. Aurul atrage. Si mai este si argumentul invers: ok, ti s-au furat bijuterii de argint, deci nu ti s-a facut o paguba asa mare. Mai ales daca e vorba de bijuterii placate cu argint, cand valoarea lor efectiva este mult mai mica.

2. Argintul are avantaje energetice. Cica atrage energiile pozitive, te simti mai bine. Nu am inteles exact cum sta treaba aici, dar stiu babeste: „mama, e bine sa porti argint”. Explicatiile sa le lasam oamenilor de stiinta.

3. Aurul e mai snob. Aurul e dovada puterii si a avutiei. Argintul nu este si nu va fi niciodata asa ceva. Iar daca tot ne gandim la „duel”, argintul nici nu-si doreste sa fie. E ala mai mic si mai sarac, care insa il invinge uneori pe ala mare si bogat.

4. Argintul cica ar fi mai usor de falsificat. Ma rog, unii se pacalesc si la aur. Aurul e insa marcat, argintul nu. Daca vorbim insa de chestii sigure, acest argument dispare. Cand vorbim de bijuterii de obor, e clar ca riscurile sunt mari. Cand vorbim insa de bijuterii online, lucrurile se schimba nitel.

5. Cele de aur tin mai mult. Dai mai multi bani, tin mai mult. Oare se merita diferenta?

Duelul este deci indecis. Argumentele personale si subiective conteaza cel mai mult. Unuia ii place aurul, altuia argintul. Unul vrea sa epateze, altul e mai modest. Conteaza si daca vrei sa faci cadou acea bijuterie sau e pentru tine. Si tot asa.

Totusi, la voi cine castiga duelul minunat ?

Salutari MINUNATE tuturor ­čÖé

ps (era sa uit):  Nu e bine sa risti sa nu-ti ajunga la timp cadourile de Sf Valentin cand ai posiblitatea sa comanzi cadouri prin intermediul magazinului OnlineBijoux. De ce sa risti sa comanzi ceva care sa nu-ti placa? Mergi pe 100% daca comanzi de pe OnlineBijoux, magazin care pune accent pe calitate si pe relatia cu clientii.

Las─â un r─âspuns