De la altii: Avantajele dietei disociate

De la altii: Avantajele dietei disociate

 

Din numarul mare de diete tinute in timpul curelor de slabire, dieta disociata este printre cele mai folosite din lume. Marele avantaj al acestei diete este acela ca nu este restrictiva, adica nu face persoana care urmeaza aceasta dieta sa sufere de foame. Acest tip de dieta face parte din grupul de retete de slabit in care categoriile de alimente nu se amesteca. Fiind o dieta care nu pune restrictii, singura regula fiind aceea de a se consuma o singura grupa de alimente in fiecare zi, regimul disociat nu provoaca stari de somnolenta, dezechilibre metabolice sau stari de oboseala.

Reguli ce trebuie respectate in timpul dietei disociate

Este foarte important sa se tina cont de numarul de calorii consumate si de faptul ca acestea nu trebuie sa depaseasca 2.000 cal./zi.

O alta regula ce trebuie respectata este aceea de a nu se consuma alimente bogate in carbohidrati in combinatie cu cele bogate in proteine sau glucide pe parcursul aceleiasi zile.

In concluzie, impartirea alimentelor pe grupe si nedepasirea celor 2.000 de calorii pe zi sunt cele doua aspecte de care trebuie sa se tina cont pe parcursul urmarii acestei diete.

regim disociat

Este bine de stiut faptul ca, daca se urmeaza un regim disociat, trebuie evitate produsele care contin grasimi in exces, dar sunt permise alimente din majoritatea categoriilor (legume, fructe, carne, oua, produse lactate, peste, etc).

Durata unui regim disociat

Dieta disociata face parte din grupul de regimuri care reduc numarul de nutrienti necesari organismului pentru fiecare zi, de aceea este indicat ca acest tip de dieta sa se tina pentru o perioada de maxim 14 zile dupa care se va face o pauza. Pe perioada acestei pauze, organismul trebuie hranit in mod echilibrat, fara a se face abuzuri alimentare si eventual combinat acest stil de alimentatie cu exercitii fizice.

Datorita faptului ca dieta disociata poate ajuta organismul sa ajunga la greutatea ideala fara a fi nevoie de infometare, este foarte populara in randul celor ce vor sa urmeze retete de slabit. Cei interesati de dieta disociata sau de alte tipuri de diete pot accesa site-uri de genul www.slabescu.ro care pun la dispozitia celor interesati un numar mare de diete din care acestia sa isi poata alege pe cea potrivita.

Nutritionistii recomanda urmarea dietelor care ajuta la pierderea kilogramelor in timp dar sigur, deoarece aceasta metoda este cea mai sigura cale de a nu depune la loc kilogramele pierdute pe parcursul dietelor. De asemenea, pentru persoanele supraponderale, nu este recomandat a se urma diete de slabit rapide datorita efectelor adverse pe care acestea le au. O persoana care trebuie sa slabeasca 25-30 de kilograme trebuie sa o faca in timp deoarece pielea din zonele in care grasimea este arsa va avea un aspect inestetic.

Dietele de slabit cu efecte pe termen lung, cum este si dieta disociata, necesita vointa si este strict interzisa abaterea de la program. Cu ajutorul acestor diete, kilogramele pierdute nu vor fi puse la loc daca dupa ce s-a ajuns la greutatea dorita nu se revine la stilul de viata anterior inceperii curei de slabire. Toti medicii nutritionisti recomanda combinarea dietelor cu exercitii fizice. Aceste exercitii vor ajuta la tonifierea musculaturii si la imbunatatirea activitatii inimii si a sistemului circulator.

One thought on “De la altii: Avantajele dietei disociate

  1. Am intalnit fel si fel de retete de acest gen, am fost nevoita sa le caut in timp si asa am dat de ele. Ce-i drept, efectul lor nu era deloc la fel, unele fiind mai eficiente decat altele, in functie de cantitate de mancare. Totusi, toate se bazau pe consumul de fructe si legume in mod regulat. Multe dintre ele cereau foarte multe lichide facute pe baza acestora si nu e chiar asa usor sa duci o viata normala doar din lichide. Trebuiesc facute multe sacrificii dar macar e ceva natural.

Lasă un răspuns