Baza online de date cu firmele din Romania

Baza online de date cu firmele din Romania este un instrument foarte util pentru cei care activeaza intr-un anumit domeniu. Anumite date ale firmelor sunt publice, fiind foarte importante pentru potentialii concurenti.

Baza online de date cu firmele din Romania inseamna posibilitatea de a cauta, din confortul biroului propriu, date despre diversele nise din Romania. Daca mergi la registrul comertului sa intrebi de o firma sau alta, chiar daca datele-s publice si vei afla informatiile dorite, tot nu vei putea face o cautare complexa, asa cum faci precum in cazul unui site agregator de genul. La registrul comertului poti merge cu numele clar al firmei despre care vrei sa afli, fara sa ai posibilitatea a afla competitorii directi ai acesteia. Nu mai zic de scutirea de drumuri, foarte necesara in aceasta perioada (si in general, caci evitarea statului la coada este utila nu doar pentru ca te protejeaza de virusi).

Baza online de date cu firmele din Romania este utila si cand vrei sa afli informatii despre firme ale unor prieteni sau cunostinte. Poate n-ai face drumul pana la Registrul Comertului, poate n-ai vrea sa se stie ca ai cautat asa ceva, poate pur si simplu vrei sa afli o informatie ca fapt divers … Ori, poate, asa cum ziceam in primul paragraf, poate nu stii exact despre cine trebuie sa cauti. Ceea ce, in sine, nu e nicio rusine. Nu e o rusine sa nu stii, nu e o rusine nici sa recunosti asta, e o rusine doar sa persisti in greseala.

Baza online de date cu firmele din Romania a celor de la risco.ro (ce denumire misto a site-ului) m-a facut sa aflu ce mai face firma de productie de film a amicei mele Victoria. Pentru mine, care nu activez in domeniu in mod direct, care scriu despre filme fara sa le produc, informatiile sunt doar cu titlu informativ. Este o curiozitate legata de o amica si nimic mai mult. Pentru cei care activeaza in domeniu, pentru cei care vor sa-si faca o astfel de firma, informatiile acestea sunt relevante, sunt importante.  Iar acea bara de search din site este aur curat, este instrumentul modern care ii scuteste pe ei de o gramada de timp pierdut.

Baza online de date cu firmele din Romania este echivalentul agregatoarelor tip marketplace: unele-s utile pentru firme, celelalte sunt utile CU PRECADERE clientilor (insa nu doar lor). Nu trebuie sa deranjeze prezenta lor, ci trebuie ca ele sa devina prietene pentru orice antreprenor ori om de marketing. Nu are sens sa te lupti cu tehnica moderna, asa cum postasii amenintau sa se lupte cu emailul acum mai bine de 20 de ani, ci trebuie doar sa le intelegi si sa stii sa le folosesti. Trebuie sa le transformi in aliat, trebuie sa stii sa le exploatezi la maximum, in sensul bun al cuvantului.

Baza online de date cu firmele din Romania este ceva firesc in 2021. Era firesc chiar si in 2010, chiar daca multi s-au modernizat mai greu. In timpul pandemiei, insa, cunoasterea online-ului a salvat multe firme din toate domeniile de pe piata, din toate nisele existente. Horeca este cel mai bun exemplu, dar nu este nicidecum singurul. Nici pe departe.

Baza online de date cu firmele din Romania este lucrul de care se tem multe firme. Se tem de transparenta, se tem de vizibilitate. Multe, din fericire din ce in ce mai putine, insa INCA prea multe, isi doresc sa fie vizibile doar in ceea ce priveste produsele pe care le vand si invizibile in ceea ce priveste bilanturile contabile si alte date oficiale. Ele vor sa vanda mult, sa faca profituri, dar sa nu stie nimeni exact cat. Vizibilitate cat mai multa, transparenta cat mai putina.

Baza online de date cu firmele din Romania este ceva ce incurajez, ceva pentru care militez. Este randul vostru sa-mi spuneti ce parere aveti despre aceste site-uri. Sa-mi spuneti cand v-ati folosit de ele ori, dimpotriva, cand au functionat acestea in defavoarea voastra. Eu actionez de la distanta, eu incurajez ideea, fara sa ma fi folosit in mod direct de ele. Daca as fii ziarist, insa, m-as folosi de astfel de site-uri. Mi-ar fi extrem de utile. Indirect, insa, ca cititor de presa, pot spune ca imi folosesc enorm. Atunci cand presa face dezvaluiri, nu spune de unde a aflat acele informatii, insa astfel de site-uri, de baze de date, au contribuit si ele pe muteste. Ca un muncitor care si-a adus si el contributia la constructia unui edificiu, fara ca numele sau sa apara nicaieri. El si cu familia lui stiu de munca sa, insa doar atat. Ceea ce nu e neaparat un lucru rau. Dimpotriva. Are si anonimitatea avantajele ei.

Lasă un răspuns