Botez vs nunta

Botez vs nunta

 

Nu, cele 2 nu se contrazic. Nu este un razboi intre cele 2. Vreau doar sa reliefez diferentele. Nu ca mi-ar placea vreuna mai mult. Sunt cam certat atat cu nuntile, cat si cu botezurile.

Asadar, cu ce este diferita petrecerea de botez.

1. Petrecerea de botez este mai restransa. Mult mai restransa. De multe ori ea nici nu exista. Putini mai fac petrecere mare de botez. Botezul e la biserica, este intai si intai ceremonia religioasa. Familia este deja facuta, nu este neaparata nevoie si de botez.

2. La botez vin prietenii foarte apropiati. Nu mai inviti tot familionul si toti prietenii prietenilor, precum la nunta. Pe de alta parte, nici darul nu mai este atat de consistent. Nu te mai poti gandi la profit in cazul botezului. De altfel, unii vin doar cu cadou pentru cel mic, nicidecum cu bani. Multi spun ca nunta e profitabila, botezul este pagubos.

3. Paradoxal, la botez e cam acelasi meniu. De altfel, constatat de un amic, exista restaurante care ofera acelasi meniu chiar si la balurile de absolvire a liceelor ori facultatilor. Bagi sarmale si friptura indiferent de eveniment. Asta daca vrei sa fie ceva traditional romanesc.

Observasem eu, la un moment dat, ca botezurile sunt mult mai scurte. Am intrebat, de curiozitate, pe cineva, de ce. Raspunsul a fost extrem de banal: cand ai copil nu mai poti sta pana noaptea tarziu – dimineata. Cateva ore, bei, mananci, pleci acasa. Nu stiu daca asta e singura explicatie, dar, intr-adevar, e o petrecere mai scurta, care incepe mai devreme decat o nunta. Multe botezuri, intr-adevar, se termina pe la 9-10 seara.

Din acest motiv atunci cand cautati local botez veti obtine rezultate un pic diferite de rezultatele obtinute in urma cautarii local nunta. Exista localuri ideale pentru botez, mai putin selecte, mai mici poate, mai simpliste, unde, insa, nu merge sa faci nunta.

Nunta are un caracter unic, deci localul trebuie sa fie mult mai select. La botez simplitatea este cuvantul cheie.

Multi sustin ca la nunta trebuie sa mergi intr-un local unde nu mergi in mod curent. Din acest motiv sunt preferate localurile selecte de la marginea orasului ori chiar din afara lui. Nici cele ultra-centrale nu sunt de evitat, desi din ce in ce mai multi sustin ca prefera ceva la marginea orasului.

Botez vs nunta nu este un meci. Este doar  o comparatie intre cele 2 evenimente. Nefiind un meci, nu avem invingator ori invins. Salutari MINUNATE tuturor!

One thought on “Botez vs nunta

  1. Eu unul sunt de parere ca botezul nu este atat de costisitor pentru parinti la fel ca nunta, dar din punctul meu de vedere ca nas de botez este mult mai costisitor decat sa fi nas de nunta.

Lasă un răspuns