Buchete de mireasa

Buchete de mireasa

 

Nu sunt un fan al nuntilor, de multe ori compatimesc pe cei care trebuie sa organizeze asa ceva, n-am mai fost de mult timp la o nunta (si nici nu am de gand sa revin prea curand la locul faptei). Totusi, la putinele nunti la care am fost m-a intrigat un obicei: aruncatul buchetului.

Se spune ca cine va prinde buchetul miresei va fi urmatorul care se va casatori. Ma rog, urmatoarea, pentru ca obiceiul spune ca buchetul trebuie prins de o femeie.

Ce nu se spune este ce se intampla daca acel buchet va fi prins de catre un barbat? Eu imi imaginez trei posibilitati:

  • Acel barbat se va casatori cu un barbat. C-asa zice traditia.
  • Acel buchet va trebui aruncat pentru ca a fost spurcat de mainile unui barbat porc si misogin.
  • Acel barbat va avea ghinion, numarul anilor de ghinion fiind egal cu numarul de flori din buchet. Un lucru e cert: acel numar va fi impar :))

Nu zic intamplator asta pentru ca am auzit (fara sa fi asistat) de astfel de cazuri. Un caz extrem, ca sa zic asa, este cel in care un mascul a prins un buchet de culoare … roz.

Buchete de mireasa roz

Iar chestiile de mai sus sunt la misto si nu prea. O persoana mai in varsta imi zicea ca barbatul care prinde buchetul chiar va avea ghinion, ca din cauza lui o fata va ramane nemaritata. Acum nu stiu cat timp va avea acel barbat ghinion si cat timp va sta acea fata nemaritata (zic ca-s destule nunti la care poate prinde buchete).

Totusi, la modul serios, buchetul asta de mireasa trebuie sa fie special. Intai si intai, trebuie sa fie extrem de rezistent. Trebuie sa reziste pana-l arunca mireasa (destul de mult, ca asta nu face la inceputul nuntii), trebuie sa reziste aruncarii (sa nu ii zboare toate florile din el) si sa poata fi si prins in conditii optime. Apoi, el va aparea in toate pozele, nu are cum sa fie un buchet ordinar. In plus, daca tot se bat atatea persoane pe el, ar trebui sa aiba motive sa se bata, nu?

Logo Flori cu drag

Daca vreti buchete de mireasa deosebite puteti incerca si varianta online. FloriCuDrag.ro este o florarie online care livreaza buchete de flori la preturi foarte atractive. In afara de Bucuresti livreaza acum flori si in Timisoara, Iasi, Constanta si Brasov. Salutari MINUNATE tuturor si fiti cu ochii pe buchet ­čÖé

 

One thought on “Buchete de mireasa

  1. Am prins buchetul din intamplare pe la 22-23 de ani ca mi-a aterizat direct in mana, fiind aruncat „cu bolta”. N-are nicio treaba traditia, in anul urmator s-au maritat 2 din cele care fusesera la acea nunta :)))
    Si da, are dreptate Raluca – la unele nunti pur si simplu se tranfera frumos buchetul si voalul domnisoarei de onoare. Cred ca asa a fost si ideeea initiala, aruncatul ala e pentru circ. Asa cum se arunca acum si jartiera si o prind barbatii ­čśÇ

Las─â un r─âspuns