Cadouri personalizate

Acum cat timp ati facut un cadou? Cam ce cadouri faceti? Nu stiu daca v-am zis de cadouri, dar va zic acum. Eu caut sa fac, pe cat posibil, cadouri personalizate. Si va zic care-s criteriile mele (pe scurt):

1. Vreau ceva care sa ramana. Nu fac cadouri tip parfum sau alte alea. Se consuma (prea) repede.
2. Vreau ceva PERSONALIAT, urasc cadourile super-serioase gen UN GEL DE DUS, UN AFTER-SHAVE si un DEODORANT. Le urasc.
3. Vreau ceva usor funny, sa ma reprezinte.

Acum, trebuie sa va mai spun ceva in legatura cu cadourile: acestea trebuie sa reprezinte si pe primitor. De exemplu, daca e vorba de o amica pe care o caracterizezi drept SIMPATICA, te duci la personalizari cani si rezolvi relativ repede problema. Cand insa e vorba de seful tau, un om serios, o solutie mai buna ar fi sa te orientezi catre stilouri personalizate. Are ceva DE LA TINE si nu e ceva kitchos. Frumos, elegant, personalizat, poate usor funny (depinde ce scrii pe el). Solutia aproape ideala, nu?

Totusi, ce urasc la cadouri?
1. Urasc persoanele care fac cadouri „universale”. Intrasem si eu intr-o asemenea pasa candva, am scapat repede. Ce inseamna asta? Simplu: dai acelasi cadou la 10 persoane. Toate acele persoane sunt identice ca si personalitate? Am dubii.

2. Urasc persoanele care fac doar cadouri utile. Uneori te bucuri de ele, insa ce farmec are sa-ti cumpere cineva un ceas pentru care tu strangi bani? E ca si cum ti-ar fi dat banii. Personalitatea celui care face cadoul acela e aproape 0.
Exista persoane care dau indicatii cu privire la cadouri: am nevoie de ceas, telefon, tableta si laptop. Si oamenii se organizeaza. Trist, dar chiar exista astfel de persoane.

3. Urasc cadourile care se consuma (am mai spus). Oricat de utile ar fi pe moment, eu vreau sa pastrez cadourile.

4. Urasc pe cei care-si vand cadourile. Daca ai un cadou de la mine si l-ai dat/vandut (din N motive), incearca totusi sa nu aflu. Daca nu ti-am zis ca m-a deranjat nu inseamna ca nu m-a deranjat…

5. Urasc cadourile pe care nu le pot folosi. Am primit (dar am si dat) atatea tricouri care nu erau purtabile. Trist, dar se intampla. Din acest motiv m-am orientat catre alte cadouri personalizate… Tricourile sunt periculoase din acest punct de vedere.

Ce-mi place sa aud despre cadourile date de mine? Pai:

1. Sa vad o persoana ca poarta ce i-am dat eu: cercei, tricou, orice. Ma bucura enorm.
2. Sa aud ca mi-a fost laudat cadoul.
3. Sa vad cum e folosit cadoul de la mine: gen un joc monopoly pe care-l joaca cu totii, un joc de sah folosit enorm, etc.
4. Sa aud laude, directe sau indirecte, legate de cadoul meu.
5. Sa aud pe altii ca lauda un cadou primit de X. „Bai, ce inspirat a fost cel care ti-a facut acest cadou”.

Sa inchei nitel heitareste: imi place mult mai mult sa primesc cadouri decat sa dau. Dar atunci cand dau (Cat de rar se intampla asta), ma bucur enorm cand stiu ca am „nimerit” cadoul potrivit. Si da, prefer sa dau cadouri personalizate ­čÖé Salutari PERSONALIZATE tuturor ­čÖé

Las─â un r─âspuns