Calatorie virtuala la Straja

A XX-a proba de la SuperBlog 2013 ma (NE) invita sa fac o calatorie virtuala la Straja. Locatia aleasa este Vila Alpin.

Asadar, sa vedem ce ne ofera site-ul Vilei cu pricina.

Pana sa ajungem la acest site, trebuie pusa intrebarea CUM am ajuns pe site-ul Vilei Alpin. Nu pot sa-mi dau seama exact. Si sa va zic de ce este important:

– Daca ajungi pe site-ul respectiv dupa cautari de genul Sejur la Straja, Schi la Straja, cazare in Straja ori cantonament la Straja atunci lucrurile nu sunt chiar in regula. Daca tu ai cautat un loc de cazare FIX in acea statiune, e clar ca nu esti atat de interesat de imprejurimi si de locatie. Tu ti-ai dorit o cazare acolo pentru ca stii de statiunea in cauza, pentru ca vrei sa schiezi acolo si, culmea, stii sa ajungi acolo.
– Daca ajungi insa in urma unor cautari gen statiune de schi, peisaj superb, cazare la munte, vila la munte etc, atunci e clar ca trebuie sa se stie unde se afla aceasta statiune si ce e cu ea.
– Poti ajunge insa si direct (cum am ajuns eu) ori de pe portaluri gen CAZARE LA MUNTE (portaluri inseamna agregatoare tip price.ro). In acest caz iti sunt utile informatiile despre locatie, s-ar putea sa nu stii unde se afla Straja.

Am ajuns pe site. Observ 5 chestii pozitive:

1. Se incarca foarte repede, extrem de repede. Si asta este cu atat mai imbucurator cu cat site-ul este altfel destul de incarcat. Baietii de la tehnic fac o treaba foarte buna.

2. Imi place acel tur virtual pe care-l poti face direct de pe site. Poti sa rotesti camera dupa bunul plac, vezi exact toata camera. Un astfel de tur este preferabil celebrelor poze, care de multe ori pot fi editate in diverse programe. Sper doar ca imaginile sa fie ACTUALE (avand in vedere ca NU am fost nu ma pot pronunta; exista insa posibilitatea ca turul sa fi fost facut demult, sa zicem acum 3-4 ani, iar acum interiorul camerelor sa fie nitel degradat). In plus, un aspect important la camerele oricarui hotel (sau, ma rog, pensiune/vila) este curatenia. Degeaba camera, in sine, este frumoasa daca peretii sunt murdari, mocheta este jegoasa iar baia este infecta. Nu cred (si SPER) sa nu fie cazul aici.

3. Sa recunoastem: preturile nu sunt deloc mari. Este bine ca preturile sunt puse la vedere. Bine, in acest caz preturile ii avantajeaza. Am vazut insa hoteluri unde preturile nu sunt afisate pe site, pentru a afla costul unei nopti de cazare trebuind sa dai un telefon sau un email.

4. Imi place rubricuta de jos, cu LINK-URI UTILE. Acolo am observat un site misto: straja.ro. E misto pentru ca mi-as dori sa aiba fiecare statiune asa ceva. Pur si simplu eu decid sa merg anul asta in statiunea X (sa zicem Straja), iar de pe un astfel de site imi aleg locul de cazare. Scriam mai sus despre asta (site-agregator). Multe hoteluri si pensiuni refuza sa faca reclama unor astfel de site-uri, Vila Alpin insa face o exceptie. Felicitari zic.

5. Ofertele pentru Revelion 2014 sau Paste 2014 mi se par foarte utile. Trebuie sa iti atraga atentia, nu?

Sa va zic acum ce as imbunatati:

1. Imi place rubricuta de reclamatii (condica se chema pe vremuri, acum este o rubricuta virtuala). Nu-mi dau seama insa daca e neactualizata pentru ca nu scrie lumea sau pur si simplu le e lor lene sa actualizeze (sa accepte mesajele). Oricum ar fi, nu prea da bine ca ultima remarca sa fie din iunie 2013 (as incuraja, cumva, acest lucru).

2. As pune detalii mai multe legate de restaurant. In fond restaurant ar trebui sa fie adresat si celor care NU sunt cazati la aceasta vila. Daca la cazare vedem, transparent, preturile, la restaurant acestea sunt ascunse. De ce nu-mi dau seama.

3. Nu-mi place sectiunea blog. As face un blog in toata regula, cu postari macar saptamanale. Momentan este blog doar cu numele…

4. As introduce o sectiune separata dedicata personalitatilor care au vizitat aceasta vila. Nu ati vizita mai degraba o locatie unde a mai fost, in prealabil, un VIP? Probabil au fost VIP-uri, insa nu ni se spune nimic.

5. As pune o sectiune cu evenimente viitoare. De exemplu m-as fi simtit mult mai bine sa scrie acolo, pe undeva, ca in decembrie va avea loc gala SuperBlog 2013. Serios, noi, superbloggerii, ne-am simti nitel mai importanti.

Per total, site-ul ma imbie sa-l vizitez, desi as simti nevoia de ceva mai mult. Tot m-as interesa in jur (mai ales cu privire la restaurant), tot ar trebui sa iau unele informatii din alta parte. Site-ul e bun, dar nu e COMPLET.

Vreti sa ai parte si tu de o calatorie virtuala la Straja? Intra pe www.alpinstraja.ro si vei avea si tu parte. Salutari MINUNATE tuturor!

ps: Dupa cum stiti, anul acesta Gala SuperBlog 2013 are loc la aceasta vila. Deci dupa o calatorie virtuala la Straja va urma si una pe bune. O sa va anunt daca aceasta calatorie a fost la fel de placuta precum cea virtuala ­čÖé

Las─â un r─âspuns