Capitolul 12 – Cristian Manea pe strada fictiunii

Capitolul 12 – Cristian Manea pe strada fictiunii

 

Ce este strada fictiunii? Este o strada virtuala. Exact precum Cristian Manea.

Este cosmopolita. Iti este familiara. Exact precum Cristian Manea.

Cu miros de mare, de munte, de scortisoara. De ce vrei tu. De cerneala. Exact precum Cristian Manea.

Trecatorii sunt nonconformisti. Exact precum Cristian Manea.

Au simtul umorului. Exact precum Cristian Manea.

Este o strada noua. Efervescenta. Exact precum Cristian Manea.

O strada cu care te mandresti. Exact precum Cristian Manea.

Aici locuiesc cele mai misto personaje. Urbana, eterogena, racordata la prezent.

Crima Mumiei de Christian Jacq.

Disparut fara urma de Maj Sjöwall.

Plus alte carti din colectia Strada fictiunii Crime.  Ce sa caute Cristian Manea aici? Simplu: sa caute un criminal. Sa ANCHETEZE o disparitie!

Ati citit aventurile acestuia de pana acum? Ati vazut cum s-a cuplat cu prietena sa, Anca? Ati citit cum a intrat in posesia unei masini Toyota? Ati citit despre stampila proprie, Stampila M(an)EA? Si-a imaginat cum ar fi sa fie femeie, a fost la ceremonia prilejuita de lansarea unui model de televizor, a gatit (nu ceva sofisticat, ci doar … sendvisuri – sendivsurile fanMANEA), a fost intr-un parc de aventuri. Ati citit despre mania lui pentru curatenie? O manie care l-a facut, cumva, celebru. Cristian Manea a fost la Chisinau, unde nu s-a simtit foarte bine. Cristian Manea este genial (in oras si nu numai). Cristian Manea a fost la seful sau suprem.

Va place de el? Daca da, cu ajutorul vostru, Cristian va ajunge PERSONAJ DE ROMAN! Cristian se pregateste sa ancheteze o disparitie. Romanul este in curs de fabricatie. Are nevoie, insa, de spirjinul VOSTRU.

Pana sa apara, Cristian Manea a intrat in competitia Super-Blog 2014. Concureaza. Face exact ce-i spun sponsorii: daca Vila Alpin vrea ca el sa mearga in parcul de distractii, el fix asta face. Daca trebuie sa-si faca stampila, nu-i problema: isi face stampila. Si asta va face in continuare!

De ce face Cristian Manea toate astea? Pentru ca el este un personaj FICTIV! El preia toate calitatile si defectele bloggerilor. Este IDEAL-TIPUL de blogger. Bloggeri fac de toate, bloggerii au facut de toate la viata lor. Bloggerii au fost peste tot.

De ce il cheama Cristian Manea ramane sa aflati nu de pe blog, ci din carte. Puteti intui, eu nici nu voi confirma, nici nu voi infirma.

Cum arata Cristian Manea? Nu e nici inalt, nici scund. Nici gras, nici slab. Nu face sport, dar nici nu este atat de lenes incat sa nu vrea sa se miste. In carte veti gasi o descriere mai complexa.

L-ati intalnit vreodata pe Cristian Manea? Cu siguranta. Cu siguranta vei recunoaste personaje in FAPTELE lui.

Unde va aparea cartea? NU STIU! I-ar sta bine pe Strada Fictiunii. Stiti voi, pe strada este TRAFIC. Trafic intens. Exact ce-i place unui blogger.

I-ar sta bine. I-ar sta bine pe cea mai cool (ori culta) strada, Strada Fictiunii. Ideea apartine Editurii All.

O strada pe unde va recomand sa circulati. O strada frecventabila. O strada atipica. O strada virtuala, dar o strada atat de misto.

Capitolul 12 – Cristian Manea pe strada fictiunii este un articol inscris in competitia Super-Blog 2014. Daca va deveni sau nu adevarat tine numai si numai de voi. Salutari SUPERblogosferice tuturor!

 

3 thoughts on “Capitolul 12 – Cristian Manea pe strada fictiunii

Lasă un răspuns