Capitolul 17 – Cristian si cafeaua

Capitolul 17 – Cristian si cafeaua

 

 

Lui Cristian nu-i placea in mod deosebit cafeaua. O considera o bautura extrem de utila. Nu stia sa aprecieze savoarea cafelei, nu stia sa distinga dintre 5 tipuri de cafea.

Cei din jurul sau nu-l puteau intelege. Avea numai fani ai cafelei pe langa el, niciunul nereusind sa-l faca sa aprecieze aceasta licoare.

Cand era student, toti beau tona de cafea, dar el refuza. Se culca primul, chiar daca nu invatase tot. Sustinea ca mai bine se duce cu jumatate de materie invatata, dar odihnit. Cafeaua il agita, cafeaua nu-i face bine.

Ulterior s-a mutat singur. Ultima lui grija era cafeaua. Daca mai ajungea pe undeva si simtea nevoia de o cafea, adica era prea obosit, o bea. Dar el n-o bea de placere, n-o savura. Pur si simplu o dadea pe gat.

De cand s-a cuplat cu Anca, lucrurile nu s-au schimbat. Ea isi facea cafeaua de dimineata, il invita si pe el, el refuza constant. Ulterior, ca sa scape de gura celor din jurul sau, a inceput sa bage scuza cu Cafeaua la ibric. Nu-i placea cea la ibric, d-aia prefera s-o bea in oras sau cine stie pe unde.

– Daca-ti voi cumpara un expresor profesional, vei bea si acasa cafea?

– Depinde cat de buna o vei face…

Ancai i-a venit o idee: sa-i cumpere asa ceva de ziua lui. Poate-poate. Mai ales ca el aprecia in mod deosebit cadourile. Nu-i placea sa NU foloseasca un cadou primit.

Se apuca sa caute si gaseste un expresor Philips profesional la magazinul MarketOnline.roIl ascunde bine prin casa si asteapta sa vina ziua lui.

Intre timp, urmeaza o conferinta blogosferica importanta. Ea si cu Cristian se cunoscusera tot la o conferinta. Cum ajunge acolo, este intampinat de o frumoasa domnisoara, care-l imbie la o cafea buna. Cristian, vrand parca sa-i faca pe plac Ancai, accepta.

Anca de abia astepta sa-i vada reactia. El, calm, ia cafeaua, o umple de zahar si de lapte, si apoi o da pe gat ca pe apa. Anca ramase masca:

– Dar de ce?

– Mi-e somn. Trebuie sa stau in picioare…

Ea isi propune sa nu mai astepte ziua lui si sa-i spuna de acel expresor. Ajunsi acasa, Anca ii arata lui Cristian expresorul. Prima reactie a acestuia a fost: cata risipa de bani !

Anca nu intelegea nimic.

– Daca EU nu beau cafea ca nu-mi place, iar tie-ti place mai mult cea la ibric, acest expresor este extrem de inutil.

– Dar e un cadou…

– Stiu, iti multumesc pentru el, nu il refuz, ma voi stradui sa-l folosesc constant. Dar …

– Dar ce?

– Dar nu-mi place cafeaua! Eventual imi voi face din cand in cand o ciocolata calda. Aia-mi place!

Se opreste un pic. Incepe sa-l studieze:

– Hmmm, e Philips. Ai dat ceva bani pe el…

– Nu banii conteaza… Oricum, n-a fost scump….

– Philips face produse bune. Conteaza si ce cafea bagi in el, nu?

Pe la ei tocmai urma sa treaca o alta bloggerita. Ea era mare fana a cafelei, asa ca subiectul principal de discutie a fost cafeaua.

– Am si eu expresor ca acesta la mine acasa. Am testat multe. Philips e cel mai bun. Voi aveti un mod mai nou si mai avansat. Va zice o cunoscatoare: ati facut o afacere buna.

– Ea l-a luat, eu nu ma pricep, zise Cristian.

– Bravo, Anca, buna alegere. Dar cu ce ocazie?

– Urmeaza ziua lui. A fost un fel de cadou.

– Ah, da, ca el nu e cu cafeaua. Poate acum se va apuca si el de baut…

– Sau nu, spuse Cristian destul de sec.

– Uite, hai sa facem un pariu: iti arat ce cafea sa cumperi si dupa 3-4 cafele iti va placea enorm cafeaua.

– Si poate renunti si la berea care-ti face burta, zise Anca cu zambetul pe buze.

Cristian accepta pariul. Miza era una pur blogosferica: un banner al castigatorului timp de 3 luni pe blogul invinsului.

Capitolul 17 – Cristian si cafeaua – articol inscris in competitia Super-Blog 2014. Finalul vi-l las voua: ce credeti? a pierdut Cristian pariul cu cafeaua? V-ati dori sa-l piarda sau nu? 🙂 Salutari SUPERblogosferice tuturor!

 

Lasă un răspuns