Capitolul 3 – Stampila M(an)EA!

Capitolul 3 – Stampila M(an)EA!

 

Cristian era recunoscut pentru modul in care se autoaprecia. Trecuse de copilarie si adolescenta, cand isi idolatriza numele. Acum doar voia sa faca ceva pe baza propriului brand, propriului nume. Ce facea in acest sens? Pai fix 3 lucruri:

1. Avea blogul fix precum numele lui: CristianManea.ro. E drept, daca nu erau regulile internetului, cu extensii si cu http ori www in fata, el ar fi pastrat doar Cristian Manea.

2. Nu avea slogan la blog. Pur si simplu nu simtea nevoia. Sa spuna ce? Stie tot poporul cine e Cristian Manea. Daca nu, sa afle. Orice slogan credea ca-i in plus. Ii placea atat de mult numele lui incat si-l trecuse si ca slogan.

3. Niciodata nu isi prezenta ocupatia. Pentru el era de ajuns CristianManea.ro. Pe cartile de vizita fix asa se trecuse: Cristian Manea. Numar de telefon, mail, si facebook scria. Dar nu si ocupatie. El este Cristian Manea si atat.

Modelul lui de inspiratie era Cornel Dinu. Acesta avea tot felul de functii pe la clubul Dinamo: administrator, manager, director tehnic. Totusi, pe biroul sau sta scris doar numele.Cornel Dinu. Nimic altceva.

Cristian nu este dinamovist, dar i-a suras ideea. De fapt dintotdeauna s-a comportat asa: a preluat idei din zbor si le-a adoptat. Unele i se potriveau manusa, altele mai putin.

Cea mai mare problema a avut-o atunci cand a trebuit sa-si faca stampila. Se facuse PFA, intrase in legalitate, insa ii trebuia stampila. Nu stia insa ce sa scrie pe ea. De fapt, nu-i suradea deloc ideea de a avea stampila. Cum adica, sa stampilez eu vreo foaie? De ce as face asta?

Stampila, dupa el, era ceva figurativ. El confunda, de fapt, stampila cu amprenta. Considera ca fiecare blogger trebuie sa aiba un stil al lui. Considera ca un blogger adevarat se vede doar daca face un test: sa dea unui cititor fidel 10 articole in word, dintre care doar 1 sa fie scris de el. Daca acel fan recunoaste articolul, atunci bloggerul are stil. Are amprenta. Are stampila.

I s-a dat un site de personalizare de stampile (COLOP), unde a gasit un filmulet interesant:

Se uita la el de cateva ori. Decide, intr-un final, sa-si faca o stampila banala. Nu scria nimic altceva decat CristianManea.ro. I se reprosase ca n-are niciun element, ca pare ceva prea banal. Toate chitantele emise aveau un banal CristianManea.ro, insotite de o semnatura. Unii advertiseri nici nu voiau sa accepte chitante semnate cu asa ceva.

Tuturor Cristian le raspundea foarte calm: asta este Stampila M(an)EA!

Articolul Capitolul 3 – Stampila M(an)EA! este al treilea din concursul Super-Blog 2014. Cine este Cristian Manea, cat de real este si ce doreste el de la noi veti afla inr-unul dintre episoadele viitoare. Salutari SUPERblogosferice tuturor!

One thought on “Capitolul 3 – Stampila M(an)EA!

Lasă un răspuns