Capitolul 9 – Accident la locul de munca

Capitolul 9 – Accident la locul de munca

 

Cristian se trezeste din somn. Era 10:13. Este superstitios, incercand sa gaseasca explicatii tuturor chestiilor care i se intampla. 13 ii provoca, de fiecare data, teama.

Ia laptopul, il deschide, isi citeste mailurile. Multe incepeau cu PROPUNERE. Veneau fel si fel de propuneri, unele interesante, altele de-a dreptul jignitoare.

Una dintre ele i se paru, insa, interesanta: Propunere Conferinta Chisinau. Deschide mailul si vede ca este invitat sa tina un speech la o conferinta de Social Media din Romania care acum urma sa se desfasoare, pentru prima oara, si la Chisinau.

Nici nu se mai uita la alte detalii. A zis ca este sansa lui sa cucereasca publicul din Chisinau. Este sansa lui sa vada orasul. E clar: oferta era deja acceptata.

Problema lui Cristian este ca nu a mai fost in strainatate de peste 15 ani. Ultima oara fusese cu parintii, intr-o excursie.

Iar Republica Moldova este un stat in afara Uniunii Europene, cu toate problemele care decurg din asta.

Asa ca se uita la ce acte are nevoie. Pasaport tocmai isi facu, el plecand tot timpul de la premisa E util sa am si asta. Ce nu are el este, insa, asigurare medicala. Iar acum are nevoie de o asigurare de sanatate internationala. Si nu una oricare, ci una care sa fie valabila si in afara Uniunii Europene

Se apuca sa se intereseze. Afla de MediHelp International, o firma care ofera cel mai bun pachet. Planul MediHelp Superior Plan are limita maxima de 2.500.000 EURO.

Afla, de asemenea, ca Republica Moldova este in zona geografica numarul 2. Nu pricepea el de ce zona geografica numarul 1 cuprinde tari mult mai indepartate decat Moldova. I se aduc argumente de ordin politic si economic, pe care le accepta cu jumatate de gura. Sunt, totusi, vecinii nostri, spuse el cu jumatate de gura.

Acum este timpul de plecare. Se urca in autocar si pleaca. Stie ca va face aproape o zi, dar tocmai acest lucru i se pare interesant. Pana la iesirea din tara urma sa stea pe internet, sa puna poze in timp real si alte chestii de genul.

Primul soc pe care-l are: conferinta urmeaza sa aiba loc pe data de 14, intr-o sambata. Drept urmare, cu autocarul va pleca pe data de 13. VINERI 13! Isi aminteste apoi ca era 10:13 cand s-a trezit… Ce ghinion putea sa se intample?

Ajunge la hotel in jurul orei 7 seara. Este cazat, isi arunca bagajele in camera si pleaca. Sa inspecteze zona. Stabilise oricum sa se intalneasca cu niste fani de-ai sai din Chisinau.

Senzatia generala era ca-i in alta lume. Sustinuse de atatea ori cauza unirii Romaniei cu Moldova. Si acum, cand viziteaza pentru prima oara acea tara, i se pare ciudat. Oricat de asemanatori i-ar fi cativa amici moldoveni, acolo se simte ca e alta tara. Desi, intr-un fel, asta i se paru un motiv si mai bun sa sustina unirea: uite cum au ajuns fratii nostri de peste Prut!

La conferinta Cristian era mai emotionat ca niciodata. Nici el nu stia de ce, dar avea presimtiri sinistre. Prea multi de 13 intr-un timp atat de scurt. Este invitat sa urce pe scena. Urca cu frica. Aceeasi senzatie ca ar fi in alta lume. Emotiile i se amplifica. Cum da sa urce pe scena se impiedica. Se redreseaza repede. Ajunge pe scena, toata lumea amuteste. Incearca sa aplice trucul sau vechi: Mi-am pregatit timp de 2 zile discursul. Am si o prezentare. Dar acum voi vorbi liber…

In Romania functiona, isi castiga simpatia publicului. In Chisinau publicul este altfel. Nu este obisnuit cu din astea. In continuare tacea. Si astepta. Cristian tace si el, sperand ca vor urma aplauze. Care n-au mai venit.

Isi incepe discursul, vorbind despre bloggingul din Romania. Spune ca invita cu drag bloggeri din Republica Moldova la Bucuresti, ca se va interesa el de conditii de cazare. Termina discursul. Publicul este in continuare inert. Socul cel mai mare vine insa ulterior: NICIO INTREBARE! El tot timpul avea senzatia ca nicio intrebare inseamna ca lumea nu este interesata.

Pleaca suparat de acolo. Si obosit. Nu dormise deloc noaptea. De emotii, desi nu voia sa recunoasca. Se urca in primul taxi. Si adoarme. Se trezeste seara, tarziu.

Se uita in jur, nu intelege ce i se intampla. Pe bratul stanga avea o perfuzie, era imbracat intr-o pijama pe care n-o recunostea. Este intr-un spital din Chisinau, dar nu intelege deloc cum a ajuns acolo. Isi aminteste doar de conferinta si de faptul ca nu a avut nicio intrebare.

Deschide telefoanele (care, cumva, erau inchise desi nu erau descarcate) si vede o multime de apeluri si mesaje. Intreaba pe una dintre asistente ce s-a intamplat. I-a spus doar ca a avut accident de masina. Ca era intr-un taxi care a acrosat o alta masina.

– Si soferul unde este? A patit ceva?

– Are un picior rupt, si celelalt sofer este in spital, dar nu a murit nimeni.

A rasuflat usurat. Isi spune ca totul va fi bine, asa cum zice formatia unui amic blogger.

Desi il enervau cei care ascultau muzica la maxim, decide sa nu-si mai puna castile. Nu dormea nimeni in salon. Pe cine sa deranjeze o asemenea melodie?

Asistenta zambeste.

Dupa o ora intra in salon si doctorul. Il saluta pe Cristian care, deodata, schimbat la fata, intreaba:

– Domnu’ doctor, dar pe mine cat ma va costa?

– Pai nimic, am inteles ca aveti asigurare care acopera tot.

– Adica asigurarea mea, MediHelp International , acopera toate chestiile astea?

– Pai nu de aceea v-ati facut-o?

Cristian rade. Deschide laptopul, fiind decis sa scrie un articol despre firma de asigurare. Titlul este sugestiv: Accident la locul de munca. Povesteste fix ce si-a amintit ca s-a intamplat. Descrie in detaliu tipul de asigurare pe care-l avea. Un articol profesionist, asa cum, spun unii, NU obisnuia sa scrie. Il incheie cu o concluzie: Aceasta este esenta asigurarii; sa mergi linistit, sa vorbesti linistit, sa stai linistit, sa dormi linistit. Chiar si in taxi. Buzanarul tau nu va avea de suferit. La sfarsit decide sa dea mail firmei cu acel articol. Spune, in mail, ca nu doreste nimic, vrand doar sa le multumeasca.

In mod surprinzator primeste raspuns: va informam ca este un concurs, numit Super-Blog 2014, unde va puteti inscrie articolul. Totul pentru un singur premiu, in valoare de 150 de euro.

– Dar nu am scris articolul pentru bani, isi spune Cristian.

Apoi decide ca nu pierde nimic daca-l inscrie.

Il modifica un pic, ca pentru concurs, apoi inchide laptopul. Stie ca trebuia sa spuna mai multe despre conferinta, dar nu prea avea ce.

Da apoi pe facebook situatia, intreband: Credeti ca acest articol are sanse sa castige premiul?

Articolul Capitolul 9 – Accident la locul de munca, unul DE POVESTE este, intr-adevar, inscris in competitia Super-Blog 2014. Intrebarea care se pune este daca are sau nu sanse sa castige 150 de euro. Voi ce ziceti? Tineti-i pumnii. Salutari SUPERblogosferice TUTUROR!

2 thoughts on “Capitolul 9 – Accident la locul de munca

Lasă un răspuns