Cat de important este un zambet MINUNAT?

Tot acest articol incearca sa raspunda la intrebarea de mai sus. Cat de important este un zambet MINUNAT? Si ce ar trebui sa facem pentru el? Si de ce nu facem totul pentru el?

Sa va dau cateva exemple:

1. Am un amic, este student la stomatologie. Lucreaza deja intr-un cabinet, dar nu despre asta e vorba. Ci despre pasiunea lui pentru domeniu. Si pentru dinti in general. El vede o fata (in realitate sau in film) si prima lui remarca este legata de dinti. Sunt frumosi, sunt urati, sunt strambi… Este un prim criteriu pentru el. El este viitor dentist, deci e oarecum firesc sa gandeasca asa. Dar ce ne facem ca si altii gandesc asa?

2. Exista unele persoane care poarta aparat dentar .Nu-s in domeniu, asa ca nu spun cat de util este. Spun doar ca este prost vazut de catre ceilalti. Unii ii zic „paratrasnet”. A purta paratrasnet e nasol pentru altii. Si mai ales daca te saruta cineva e de-a dreptul dramatic. Insa decizia de a purta sau nu asa ceva este grea: pe de-o parte vei fi vazut acum, insa pe viitor vei avea dinti frumosi (sau asa ti se spune), pe de alta parte nu-l porti acum, sa nu faca lumea misto de tine, insa pe viitor lucrurile se agraveaza (sau astfel esti speriat).

3. Cineva imi zicea ca nu va vota in veci pe Dan Diaconescu datorita dintilor sai strambi. Si imi argumenta acea persoana: domne, el are bani de lucrari scumpe, ar putea chiar sa-si faca implanturi dentare . De ce nu vrea? Nu votez un presedinte cu astfel de dinti.

4. Niste dinti minunati fac un zambet minunat. E adevarat, trebuie sa fii si tu o persoana zambitoare. Dar oricat de zambitoare ai fi, daca ai zambetul naspa e tot degeaba… Zic unii… (Si ajungem la intrebarea din titlu)

5. Si totusi citeam mai demult ca celebra Kate Middleton ar fi dat bani sa i se strambe dintii. Prefera sa-i aiba umani. Nu ii vrea perfecti. Dar asta inseamna tot ca zambetul (si dintii) sunt foarte importanti.

6. Intrebare cheie: intre o tipa cu un corp mai putin atragator, dar cu un zambet superb, si una care arata BETON la corp, dar care nu are un zambet atat de bun, ce este de preferat? Parerile sunt impartite, insa un argument foarte bun mi-a fost dat de cineva: depinde acum. Daca esti la masa cu 10 prieteni, ei nu se vor uita la corp ci la zambet. S-ar putea s-o preferi pe cea frumos zambitoare ­čÖé

7. Daca aveti nevoie de o mie de euro pentru a va pune dintii, ce faceti? Vi-i puneti sau preferati o vacanta de lux? Alta intrebare cheie ­čÖé

As vrea sa pot sa trag o concluzie, dar nu pot. Zambetul minunat este important, este dezirabil, dar nu imi dau seama cate sacrificii ar trebui facute pentru el. La intrebarea numarul 7 raspund: mi-as pune dintii pentru ca se agraveaza. Daca insa ar fi o problema doar de estetica, probabil ca nu…

Astept si alte opinii. Salutari MINUNATE tuturor ­čÖé

One thought on “Cat de important este un zambet MINUNAT?

  1. Frumos scris articol, eu tind sa cred ca sanatatea vine pe primul loc; chiar daca este sa zicem varianta „plictisitoare” in loc de a merge in vacanta.

Las─â un r─âspuns