Cat de mult te reprezinta casa in care stai? Casa unui antisocial.

Eu nu ma pot lauda ca am intrat in multe case, drept urmare, desi casa in care stai te reprezinta, eu prefer sa ma vad cu tine la carciuma. Ca regula generala, zic. Nu stiu de ce, dar eu sunt omul carciumilor. Cand ma vad cu cineva, prefer sa mergem la o terasa, sa bem o bere. E o chestie psihologica, prefer terenul neutru. Da, serios, nu imi place sa contrazic pe cineva la el acasa. Simt ca fac ceva gresit daca-l contrazic la el acasa.

De fapt, mai e o chestiune, care poate fi vazuta in 2 sensuri: fie nu vreau eu sa cunosc atat de bine o persoana, casa in care stai este intimitatea sa si nu suntem atat de apropiati, fie mi-e teama de ce as putea afla vazand-o.De fapt, un  pic din ambele.

Am, insa, prieteni care prin prisma meseriei au intrat in casele oamenilor destul de des. Nu sunt hoti, nu sunt planuiesc spargeri, dar asa cum unii vorbesc despre care nunta a fost faina iar altii vorbesc despre cat de buna a fost coliva la un parastas sau altul, asa si acesti prieteni vorbesc despre casele oamenilor.

Acestia imi vorbesc despre tot felul de dubiosenii intalnite prin casele oamenilor.

O fosta agenta imobiliara, de pilda, mi-a spus 3 chestii interesante la un moment dat:

  1. Se inchiriaza mai usor o casa plina, cu scaune, cu mese, cu tot, casa care, insa, se vinde mult mai greu. La vanzare sunt preferate casele complet goale, cele care pot fi personalizate.
  2. O bucatarie mica, inghesuita, goneste potentialii bucatari de ocazie. O bucatarie mare, spatioasa si dotata ii atrage.
  3. Schimbarile din casa reflecta schimbarile din viata cuiva. Uneori, a pune caruta inaintea cailor este un lucru recomandat. De exemplu, daca de la un moment incolo te decizi sa socializezi mai mult, sa-ti deschizi casa pentru mai multe persoane, e recomandat sa incepi cu dotarea corespunzatoare a acesteia: scaune de living, masa de living, canapea. Nu e bine sa pleci de la premisa ca oricum nu intra nimeni in casa. Dimpotriva: daca nu intra nimeni in casa ta, pregateste-o pentru oaspeti si profita de fiecare ocazie pentru a-i chema pe la tine.

In bucatarie lucrurile sunt chiar mai complicate. Deseori, oamenii isi iau apartamente cu bucatarii minuscule, plecand de la premisa ca oricum nu isi propun sa gateasca prea mult. Totusi, atunci cand chiar au timp si chef de gatit, o bucatarie minuscula ii goneste in cel mai apropiat restaurant, sanatos sau nu.Dimpotriva: o bucatarie mare, bine dotata, te imbie la gatit. Uneori te forteaza, parca-ti sopteste ca e pacat sa stea nefolosite atatea vase, atatea oale, atatea ochiuri de aragaz…

Casa in care stai te reprezinta, la modul general, oricum ar arata ea. Chiar si daca preiei o casa de-a gata, tot te reprezinta intr-un fel: lenes, nepasator, adaptabil. Poate zgarcit. Da, exista oameni care vor sa stie ei ca au luat fiecare piesa de mobilier, care vor sa investeasca nu doar bani, ci si suflet. Care vor sa aranjeze in felul lor, dupa gustul lor, acea casa. Dar exista si oameni care prefera sa nu-si bata capul cu asta. Un agent imobiliar bun, nu unul devenit agent doar din lipsa de altceva, poate sa se foloseasca de toate detaliile si sa vanda la tinta, noul cumparator sa fie asemanator, din multe puncte de vedere, fostului proprietar.

Casa in care stai te reprezinta, drept urmare vreau sa-mi spui cate ceva despre ea. Cum e, ce modificari i-ai adus in ultima vreme si cat la suta te reprezinta cu adevarat?

1 thoughts on “Cat de mult te reprezinta casa in care stai? Casa unui antisocial.

Lasă un răspuns