Ce facem cand vrem sa scapam de mobila?

Ce facem cand vrem sa scapam de mobila?

 

 

Intri in casele romanilor, mai ales in cele vechi, locuite de batrane, si vezi tot felul de mobilier vechi. Un fotoliu pe care nu e bine sa te asezi, ca pica, dar care sta acolo, de decor. Ma rog, el nu arata bine, nu mai arata bine de ceva timp, dar sta acolo pentru ca acum 50 de ani a costat 1 salariu intreg. Ori poate chiar doua.

O solutie ar fi reconditionarea lui, sa fie facut ca nou. Se poate si e indicat sa apelezi la solutia asta. Uneori, insa, nu se poate, caz in care trebuie sa renunti la el. La el si la multe alte obiecte de mobilier.

Ce trebuie facut in acest caz? Apai trebuie renuntat la mobila si apelat la o firma de debarasare mobila. Problema cu aceste firme este de costuri: cum adica, ei imi iau MIE mobila si tot eu sa-i platesc?

Ce fac, de fapt, romanii? Pai incearca sa isi DEA mobila veche. Vorbesc cu prietenii, cu copiii, cu cei care se muta in casa noua, oricine care n-are bani si doreste (ori nu doreste, dar na) mobila veche. Vorbesc cu un prieten cu o masina mare si se apuca de mutat mobila. O muta dintr-un apartament unde se potrivea, unde toata mobila avea o logica, intr-unul unde toate sunt anapoda. Dar e un fotoliu bun, rezistent, cum sa fie el aruncat?

Varianta a doua: pun mobila pe holul blocului. S-o ia cineva, cine o avea nevoie de ea. Din holul blocului pana afara, mai ales daca-i vorba de etaje, s-o duca cine o vrea.

Unde este, de fapt, problema? Problema este de constientizare. Un obiect nu tine o vesnicie. Daca a fost bun acum 50 de ani, nu inseamna ca e bun si acum. Si hainele se rup si trebuie inlocuite, si aparatele. De ce nu si mobila? Daca a costat mult acum 50 de ani, poate chiar si-a scos banii. Te-ai folosit de el, de obiect, orice ar fi el, acum e timpul sa iei altul. Sau altele, ca ideal ar fi sa schimbi toata mobila deodata.

Acum, o firma precum MoveOut.RO trebuie sa schimbe mentalitati SI din acest punct de vedere. V-am mai zis, intr-un alt articol pe alt blog, ce alte mentalitati mai trebuie sa schimbe. Partea misto la ei este urmatoarea: daca mobila ta este inca utilizabila, transportul este GRATUIT.

Asadar, ce facem cand vrem sa scapam de mobila? Apelam la o firma specializata. Ne gandim, astfel, si la altii: mobila poate fi folosita de altii. Ori poate fi data, pentru lemn, pentru a incalzi familiile sarace (cel putin asa face firma mai sus amintita). Deci faceti o fapta buna, fara costuri prea mari. De bine, zic. Salutari MINUNATE tuturor!

 

One thought on “Ce facem cand vrem sa scapam de mobila?

Lasă un răspuns