Ce inseamna cuvantul MINUNAT pentru Alexandra TIPTER

Ce inseamna cuvantul MINUNAT pentru Alexandra TIPTER

 

Cuvânt simplu. Cuvânt dorit. Cuvânt de neînţeles, uneori. Mă duce cu gândul la multe definiţii. Poţi fi minunat ca persoană, ca suflet, ca obiect, sau ca idee. Chiar şi ca dorinţă. Un profesor este minunat pentru lecţiile de viaţă pe care le dă, un pictor prin culorile potrivite în fiecare tablou, un părinte pentru înţelegerea acordată în fiecare minut.

Ajungi să fii aşa. Prin cuvintele pe care le spui, prin gândurile pe care le scrii, prin lucrurile care te definesc. Obiectele care ne înconjoară sunt la fel, iar uneori ne aşteaptă la colţ să le decoperim şi singuri. Minunată poate deveni o carte, în viziunea ta, sau o amintire în gândurile celuilalt.

Apoi, sunt persoanele. Cele care ne încurajează la început de drum, prietenii plini de viaţă, sau poate, doar zâmbetul unui bebeluş. Dumnezeu e minunat. Pentru că mereu găseşte El ceva să ieşim din încurcătură, pentru că e mereu acolo. Cerul, zăpada, paşii mărunţi pe care îi facem când ieşim din bloc.

Minunat eşti tu, sunt eu, e şi baiatul din celălalt oraş. În toate felurile posibile. Minunată e şi o cană de ceai, într-o zi friguroasă, minunat e şi timpul pentru că ne ajută să ne aducem aminte cât de uşor putem să numai fim. Norocul, pentru că ne face să ne iubim inocenţa sau visele prin încrederea de a le împlini. Familia care are grijă de mine, şi asta e minunat.

Pentru mine, minunat este ceva ce se schimbă în fiecare secundă, ce vine dinăuntru. Un lucru ce ai vrea să fie doar al tău, dar pe care ai vrea să-l şi împarţi, în acelaşi timp. Şi fiecare are ceva-ul său. Iar minunat face parte din el.

Alexandra Tipter

Articol minunat scris de Alexandra Tipter. Ea poate fi citita pe blogganstein.wordpress.com

7 thoughts on “Ce inseamna cuvantul MINUNAT pentru Alexandra TIPTER

  1. „Este minunat” reprezinta momentul meu preferat (atat in limba materna cat si in alte limbi). Datorita acestui fapt, toti prietenii mei straini, au invatat cuvantul in limba romana 😀

Lasă un răspuns