Ce inseamna cuvantul MINUNAT pentru Andra Istrate

Ce inseamna cuvantul MINUNAT pentru Andra Istrate

 

 

Pănă să îl cunosc pe Emil, vocabularul meu nu prea a cunoscut minunatul cuvânt minunat. Ba mai mult decât atât, în puținele ori când îl folosem, sensul era unul peiorativ și atribuiam minunatul cuvânt unor întâmplări nu tocmai plăcute.

De cuvântul minunat mă leagă o amintire pe care o am din liceu, mai precis din clasa a IX-a, pe când mă pregăteam pentru olimpiada de limba română, alături de o colegă. Și pentru că ne doream să impresionăm cititorii, ne-am făcut o listă amuzantă cu sinonime pentru cuvântul minunat, sinonime pe care să le avem mereu la îndemână pentru a ne exprima minunatele păreri despre subiectele de olimpiadă. Și ca niște eleve minunat de conștiincioase și creative, cuvântului minunat i-am atribuit sinonimele mirobolant, edenic și feeric. Nu mai știu în ce contex am folosit cuvintele tocmai enumerate, cert este că minunat, mirobolant, edenic, feeric a rămas un fel de expresie menită să exprime diverse minunății.

Acum stau să mă gândesc: oare cum ar fi ca Emil să se autoproclame mirobolantul, feericul, edenicul și să înlocuiască deja clasicul minunat sau chiar să își schimbe numele domeniului în feeric.eu, edenic.eu sau mirobolant.eu ?! Hmmm, nu cred că ar avea același farmec, așa că el va continua să fie la fel de minunat ca până acum.

Alaturi de surorile Istrate, Andra si Mihaela 🙂

Trecând la semnificația cuvântului minunat în plan personal, cred că am să continui să îl folosesc cu același sens ironic și peiorativ, pentru că mi-a intrat oarecum în reflex chestia asta. Iar atunci când mă simt cu adevărat minunată de ceva, folosesc un simplu super sau superb.

Asta nu înseamnă că Emil nu este minunat în adevăratul sens al cuvăntului și îi mulțumesc pentru invitația de a scrie pe această temă… minunată. Până la următoarea întălnire pe blogul lui Emil, eu vă spun că am plecat din chirie și mi-am cumpărat propria căsuță: andraistrate.ro.

Articol MINUNAT scris de Andra Istrate. Un interviu cu autoarea acestui articol puteti citi pe Emilcalinescu.EU. Salutari MINUNATE tuturor!

One thought on “Ce inseamna cuvantul MINUNAT pentru Andra Istrate

Lasă un răspuns