Ce inseamna cuvantul MINUNAT pentru Andreea-Nicoleta Mihăilă

Ce inseamna cuvantul MINUNAT pentru Andreea-Nicoleta Mihăilă

 

De ceva timp (foarte mult timp mai bine spus) cuvantul “minunat” este asociat in blogosfera cu imaginea lui Emil asa ca, atunci cand mi s-a dat ocazia sa spun ce inseamna pentru mine insiruirea asta de litere am avut putin de furca.

Nu am facut niciodata pe DEX-ul cu toate ca profilul pe care tocmai l-am absolvit mi-a cerut sa ma joc cu cuvintele; am incercat insa, de data asta, sa vizualizez un gust, un miros, o clipa, ceva care sa strige sus si tare “minunat”.

Am inteles abia azi ceea ce incercam sa deslusesc de cateva zile: pentru mine minunate sunt micile placeri ale vietii care ma fac sa zambesc zilnic.

E minunat momentul in care primesc un pachet cu carti la usa si telefonul care suna intotdeauna la 12 fix de ziua mea. Acelasi lucru il pot spune despre omul care a inventat eyeliner-ul si despre clatitele mamei care intotdeauna se termina prea devreme

Mi-au trecut prin cap in ultimele ore sute de insiruiri, care mai de care mai amuzante, mai fara de sens sau mai personale insa, in momentul in care am ajuns aproape de laptop jumatate din ele s-au evaporate si-au disparut. Asa ca am dat iarasi un search prin minte, am inchis ochii si m-am gandit la anul asta care a trecut. Brusc “minunat” a capatat o alta turnura; am realizat ca acel “mi” se refera la “mine” si in clipa aia brusc am inceput sa rad.

Vreti sa stiti ce inseamna pentru mine “minunat”?

Ei bine, multa larma, panica de dinaintea unui examen important si disperarea asteptarii unor rezultate care nu mai vin. Poate ca nu asta este tocmai sensul pe care multi l-ar da, dar pentru mine, momentele alea de dupa furtuna( o furtuna metaforica bineinteles) sunt cele mai groaznice. Momentele alea de liniste, in care totul e la locul lui sunt dementa pura. Asa ca am ales sa cred ca “minunat” nu este nimic altceva decat graba mea zilnica de a face cat mai multe lucruri, transformata in secunda doi intr-o lene acuta de orice. Apoi, acelasi cuvant semnifica felul in care inima mi-o ia la galop atunci cand sunt atat de energica, de incantata de un anumit lucru incat las orice altceva si incerc sa ma bucur de o clipa de nebunie.

Nu am fost niciodata atat de “minunata” la sfarsituri asa ca va voi lasa sa citi in continuare blogul lui Emil pentru a descoperi si voi ce inseamna pentru el acest “minunat”.

Andreea Mihaila

Articol MINUNAT scris de  Andreea-Nicoleta Mihăilă – www.dudus-uita-sa-viseze.blogspot.ro

One thought on “Ce inseamna cuvantul MINUNAT pentru Andreea-Nicoleta Mihăilă

Lasă un răspuns