Ce inseamna cuvantul MINUNAT pentru Daniela Deaconu

Ce inseamna cuvantul MINUNAT pentru Daniela Deaconu

Pentru mine, semnificația cuvântului minunat e marcată pentru totdeauna (sau cel puțin pentru multă vreme) de folosirea și pronunția ușor miorlăită a lui de către o cunoștință achiziționată (ne)întâmplător acum mai mult de 10-15 ani, care a exclamat cât se poate de serios atunci când m-a vazut: „Ce miiiiiiiiinunată ești!”

Primul impuls a fost să-i dau o conotație pozitivă și să caut o oglindă să văd dacă nu cumva am stele în păr, rămase de la călătoriile clandestine printre nori efectuate de capul meu, mai ales în situațiile în care ar fi trebuit să fiu cu picioarele pe pământ, după cum mărturiseau martorii oculari. Pe urmă, intercționând mai des și în prezența altor persoane cu minunătoarea mea cunoștință, am văzut că se minunează în aceeași măsură de oricare altă ființă care a dezvoltat mersul biped și poziția ortostatică în ultimele mii de ani. Și am mai observat că minunarea era urmată invariabil de cerutul unor mici sau chiar mai mari servicii în folos personal.

Minunato, nu vrei tu să pui de-o cafea, că mi se închid ochii pe mine?” Iar minunata punea, că doar nu era să riște statutul de minunată pentru un serviciu așa mărunt, nu?

Minunato, nu vrei tu să-mi scrii și mie disertația, că n-am timp să mă ocup și de asta acum?” „Hmmmm….mai bine rămân neminunată, zău!”

Deci, să revin la tema minunatului Emil (:)), cum și-ar putea recupera oare, pentru mine, cuvântul minunat semnificația lui …minunată?

Nu știu, cert e că întrebarea lui Emil mi-a dat de gândit. Ce consider eu, de fapt, minunat? Păi să vedem, cred că aș pune aici: Dumnezeu, aurora boreală, universul, viața și dragostea. Well, nu neapărat în ordinea asta. Mda, cred că ar interesant să compun o definiție a cuvântului bazată pe lucrurile care mă minunează, nu? Ei bine, cu altă ocazie, acum chiar sunt ocupată.

Și ….apropos, minunaților, nu vreți voi să-mi faceți o cafea?… că mi se închid ochii pe mine, zău!

Articol MINUNAT semnat de Daniela Deaconu, minunata posesoare a blogului vdz.ro.

One thought on “Ce inseamna cuvantul MINUNAT pentru Daniela Deaconu

Lasă un răspuns