Ce inseamna cuvantul MINUNAT pentru Flavius Policala

Ce inseamna cuvantul MINUNAT pentru Flavius Policala

 

Intr-o zi frumoasa de sfarsit de vara am fost chemat de catre mai marele blogosferei, Emil Calinescu insusi sa scriu despre cuvantul minunat.

Minunat! Mi-am spus. Nu am nimic mai bun de facut decat sa elucubrez despre un cuvant, minunat de polivalenta lui. N-am nici un chef, dar nici nu pot sa-i spun lui Emil ca nu am chef. Mai bine ii spun “da sigur” si dupa, gasesc eu o scuza. O sa fie minunat de ineptiile imaginate de mine pentru a nu scrie.

Nu stie de pilda ca nu am pisica. Pot sa spun ca pisica mea are problem de sanatate. Dar daca mai tarziu imi trece prin cap sa-mi iau una, si karmic, se va simti rau? Daca se apuca de un “minunat” mieunat? Lasa mai bine inventez o scuza care nu tine de chestii din astea grele. Ii zic pur si simplu ca sunt retinut de serviciu. Serviciul este o scuza acceptata de toata lumea pentru chestii serioase. Lumea, pleaca seara la zece si vine dimineata la sapte!? Viata devine serviciul si serviciul devine viata. Minunatia asta caracterizeaza atatia oameni, inca sigur ma va intelege. Iar Karma nu are decat sa ma pupe in cur, eu nu o sa fiu niciodata serviciul, doar o sa-l fac. Atat.

Sfarsitul asta de vara este pur si simplu minunat. Mirosurile din transportul in comun devin suportabile, iar soarele se ascunde in spatele norilor cam la fel cum se ascunde pielea domnisoarelor in spatele materialelor textile. De unul dintre ascunzisuri ma bucur. De celalalt ma minunez.

Era si cazul. Parca se sparsese conducta de gambe, fese, pulpe si sani. Mai ceva ca la crevedia!

Am un prieten pe care il cheama Min. E din Coreea. Ciudat, dar zilele trecute vroia sa isi cumpere un nat, e cica o specie de rozator din America centrala. Ma intreba si pe mine daca vreau unul. Zic:” Eu? Nu-mi iau animal. Animalele tind sa moara inaintea noastra si dupa suferim. Nu e destula suferinta in viata asta? Chiar daca ar fi sa-mi iau ceva, mai bine mi-as lua o pisica cu karma rea. Dar Min, un nat? Niciodata!”

Oricum Min e praf. S-a indragostit de o tipa dubioasa. Au stat impreuna o vreme apoi a dat peste iubirea vietii lui si a fost nevoit sa-i “piarda” numarul de telefon. Nu mult dupa aceea la serviciu treaba s-a nasolit rau de tot. A trebuit sa stea peste program ore in sir. Nu-i ieseau pasentele … Vroiau sa-l dea afara nu alta. A stat el mult pe ganduri, intrebandu-se ce dracu se intamplase cu viata lui. Si atunci i-am zis eu:

Bai prostule nu te-ai prins? Tipa aia dadea in tarot si dupa ce i-ai dat papucii te-a minunat!

El ca nu. Ca nu-i asa, ca ala era doar un hobby, ca nu crede in minunari. Pana ce, intr-o zi cand a ajuns acasa, a gasit apartamentul spart iar pe peretele din sufragerie scria cu sange de nat:

“Ai renuntat la o minune de femeie pentru proasta aia!”

Articol MINUNAT scris de Flavius Policala (un interviu cu autorul acestui articol puteti citi AICI)

One thought on “Ce inseamna cuvantul MINUNAT pentru Flavius Policala

Lasă un răspuns