Ce înseamnă cuvantul MINUNAT pentru Loredana Vlăescu

Ce înseamnă cuvantul MINUNAT pentru Loredana Vlăescu

 

În primul rând, cred că se cuvine să salut şi să mă prezint. Mă numesc Loredana Vlăescu şi scriu pe blogul http://culore.blogspot.ro. Aşa cum obişnuiesc să scriu şi să transmit şi în postările mele, vă îmbrăţişez pe toţi cu drag.

Loredana Vlaescu

Am acceptat cu greu provocarea ta, Emil, pentru că nu găseam deloc o fărâmă de inspiraţie. Lucruri minunate pe lume sunt mii, dar parcă nimic nu mă tenta. Până la urmă am realizat că putem găsi frumosul şi în lucruri care aparent sunt reci, dure şi că dacă Arghezi sau Baudelaire au putut, atunci putem şi noi. Ca o mică menţiune, aceasta nu se vrea a fi o postare siropoasă despre dragoste şi alte dulcegării. 🙂

Da, dragostea este un sentiment minunat, pentru că este de fapt un amalgam de momente, trăiri şi dorinţe minunate. Cu toate acestea, DORUL, deşi pare greu de crezut, este incredibil. Atunci când îţi lipseşte cineva realizezi ce simţi cu adevărat şi totul capătă sens în mintea ta. Căci nu traiul împreună nonstop te apropie, ci depărtarea.

   După ani în care faptul că vă întâlniţi devine la fel de comun ca şi cafeaua de dimineaţă, depărtarea poate părea ireală. Un rămas bun pentru o perioadă nedeterminată poate fi tare dureros. Primele zile sunt cele mai grele căci, deşi vorbiţi des, simţi că nu-ţi mai e aproape. Dacă obişnuiai să-i spui totul, să-l suni pentru orice fleac, acum nu-ţi mai stă gândul la aşa ceva. Distanţa te omoară şi totuşi e minunată.

   După o bună perioadă în care aţi trăit astfel, afli într-o zi că este fix o săptămână se va întoarce. Emoţie, nerăbdare,bucurie? Toate la un loc şi alte 1000 de sentimente, toate diferite,dar care împreună dau naştere a tot ceea ce eşti azi.

   Ziua revederii pare enorm de lungă.Urăşti că a durat atât şi totuşi încă te temi că pe ultima sută se poate întâmpla ceva rău. Şi totuşi nu se întâmplă. Aştepţi. Aştepţi în gară vreme bună, căci preferi să stai mai bine acolo decât acasă. Te contopeşti cu gândurile oamenilor care aşteaptă şi ei pe cineva drag, pe care nu l-au strâns în braţe de mult şi pe care îl iubesc enorm. Măcar nu eşti singur, simţi că aparţii unui grup, „grupul celor care aşteaptă”. Trenul trebuie să vină. Te simţi obosită, dar nu poţi recunoaşte. Până la urmă, de ce să fii obosită, că ai luat un simplu autobuz până la gară? Minunat, el a folosit trei mijloace de transport diferite ca să vină la tine de la 3000km şi tot tu te plângi… Fii puternică!

   Trenul se aude, agitaţia se măreşte. Se opreşte în faţa ta şi ai două variante: stânga sau dreapta. Poate apărea de oriunde, cu bagajul după el. Simţi că va fi dreapta, e ca o loterie unde presimţi că vei câştiga. Şi câştigi, îl vezi printre oameni coborând. Nu te vede, îi faci cu mâna şi fugi în braţele lui. Şi timpul se opreşte. Tic-tac. Oamenii din jur dispar: magie! Îi vezi ochii sclipind de dor şi atunci ŞTII. Nu mai ai niciun dubiu, orice îndoială cât de mică pe care poate o aveai înainte de această experienţă dispare şi nu se va mai întoarce vreodată. Deşi ieri poate te simţisei singură, azi eşti cea mai stabilă persoană. Viitorul pare luminos şi e incredibil cum tocmai distanţa ne facem conştienţi de aceste lucruri.

   Poate dacă am lua totul altfel, dacă nu am gândi că depărtarea e tragică, i-am observa efectele benefice asupra relaţiei. Dorul e minunat, să simţi că îţi lipseşte cineva e sentimentul care îţi deschide ochii cel mai bine şi care te face să apreciezi parcă mai mult ce ai.

1 thoughts on “Ce înseamnă cuvantul MINUNAT pentru Loredana Vlăescu

Lasă un răspuns