Ce inseamna cuvantul minunat pentru Otilia Pintilioaie

Ce inseamna cuvantul minunat pentru Otilia Pintilioaie

 

Deși nu am mai scris de foarte mult timp pe blog, în principal din lene, Emil cel Minunat mi-a propus din nou să scriu pe blogul lui. De data asta despre ce înseamnă minunat. Cum el mi-a tăiat panglica noului meu blog, am zis că nu ar trebui să îl refuz. Așadar, ce înseamnă cuvântul minunat? Abia acum, când mi s-a propus, această tem de scris, am mai dat o căutare în dex să văd exact, ca la carte cum ar spune unii, ce înseamnă acest cuvânt. Pentru fericire, bucurie, sănătate, iubire, minunat și alte câteva cuvinte, mi-am creat propria definiție. Așa cum le văd eu, așa cum le simt, așa cum le-am trăit, așa cum aș fi vrut să le trăiesc.

Minunat e tot ce îmi dă o stare de bine. Care mă bucură. Care mă face să zâmbesc. Un gest simplu, un lucru măreț … dar care rămâne în suflet, te impresionează încât îți dă speranță că încă mai e bine. Când spun minunat mă gândesc la o zi frumoasă doar pentru că e soare sau pentru că a început să plouă după zile întregi de caniculă. Minunat e când primec ceva sau în sfârsit am bani să îmi cumpăr lucrul mult dorit. Minunat e omul care zâmbește, care te ascultă, lângă care poți petrece timp frumos. Un singur cuvânt, o mulțime de definiții. Definiții despre frumos care produce frumos.

Fiecare dintre noi putem avea parte de lucruri minunate și putem face altora lucruri minunate. Cu o mână dăm, cu una luăm. Minunată e și bucuria pe care o produci oamenilor care te înconjoară. Minunat e și dacă lași ceva frumos în urma ta. Minunat e când dăruiești, minunat e când primești. E și mai minunat când construiești propriile definiții pentru a trăi minunat și împăcat.

Tot ce nu e minunat produce grimase și riduri. Eu sper să aveți parte de lucruri și oameni care aduc zâmbete.

Pe mine mă găsiți, e drept, cam rar în ultima vreme, pe cughilimele.ro. Dar și întâlnirile rare pot fi minunate.

One thought on “Ce inseamna cuvantul minunat pentru Otilia Pintilioaie

Lasă un răspuns