Radu Bălășoiu: Why so… minunat?

Why so… minunat?

 

Minunat, minunat, minunat… Auzim acest cuvânt atât de des încât și-a pierdut orice semnificație ar fi avut vreodată. „Ești minunat!”, „Haina aia e minunată!”, „Copilul acela e minunat!”. Oare mai există ceva cu adevărat minunat în lumea asta?

Totul pare să țină de cât de mult vrem să ne facem să ne simțim bine. E foarte ușor să arunci un compliment care să conțină cuvântul „minunat”. Poate să înlocuiască orice de la „mi-e scârbă să mă uit la tine”, până la „este interesant”, dar niciodată ceva cu adevărat minunat. De ce?

Pentru că orice lucru din lumea asta are câte un defect. „Minunat” este acel ceva care iese din comun, care uimește, care este încântător. În ziua de azi, parcă nimic nu mai este așa. Și chiar dacă ar fi ceva minunat, când să ai timp să-l vezi? În drum spre locul de muncă în timp ce te enervezi că e trafic aglomerat? Când ajungi la serviciu și țipă șeful la tine că ai întârziat? Când ajungi să lucrezi toată ziua la un proiect care nu convine clientului sau șefului de nicio culoare? Sau poate vei observa ceva minunat atunci când soția se va supăra pe tine că nu ești un tată prezent pentru băiețelul lor, deși tu vii obosit, supărat și cu banii pe card.

Nu vei vedea nimic minunat, indiferent unde te-ai putea uita! Totul este acoperit de grijile cotidiene, de gânduri negre și de probleme de sănătate. Nietzsche spunea că „Dumnezeu a murit”… Eu spun că „A fi minunat a murit!” și că nu-l mai poate aduce nimeni la viață, oricât de mult ar încerca!

Radu Ștefan Bălășoiu (radustefan90.wordpress.com)

 

Radu Ștefan: Blogger de cinema, umorist politic, fotograf amator. Blogging-ul îl fac ca pasiune, dar sper să pot să-mi câștig existența din asta… Vreți să știți ce este minunat? Aflați dacă citiți articolul meu… minunat!

1 thoughts on “Radu Bălășoiu: Why so… minunat?

Lasă un răspuns