Ce trebuie sa stim despre saniute pentru copii

Stratul de zăpadă reprezintă o adevărată sursă de distracţie pentru cei mici. Bătaia cu bulgării de zăpadă sau omul de zăpadă îmbrăcat după bunul plac sunt amintirile care fac fiecare iarnă de neuitat. Astfel, copilăria este mult mai distractivă dacă alegem saniute pentru copii care să le aducă zâmbetul pe buze micuţilor.

Înainte de a achiziţiona o săniuţă, trebuie să ţinem cont de câţiva factori importanţi, pentru a face alegerea cea mai potrivită pentru copilul nostru. Criterii precum vârsta, materiale utilizate sau mărimea unei saniute, trebuie să ne orienteze decizia spre modelul ideal.

 

Ghid de achiziţionare saniute copii

  • Vârsta recomandată: Înainte de toate, trebuie să ştiţi că săniuţele trebuie să fie alese în funcţie de vârsta copilului. Copiii sub 3 ani au nevoie de o săniuţă cât mai joasă, pentru ca impactul cu zăpada să nu fie mare. Dacă vârsta nu este specificată, este bine să ştiţi că săniuţele trebuie să includă centură de prindere şi să nu prindă viteză mare. Pentru această vârstă, alegeţi saniute de copii cu spătar, care au mâner de tragere şi sunt realizate din materiale uşoare.
  • Greutate: Modelele de saniute pt copii cu greutate mare şi materiale grele, prind viteză mare şi nu sunt recomandate copiilor sub 3 ani. Aşadar, urmăreşte cu atenţia greutatea produsului şi materialele din care este realizat, pentru a evita posibilele accidente.
  • Mărime: Mărimea unei saniute copii este importantă pentru a face o alegere cât mai potrivită. Săniuţa trebuie aleasă în funcţie de numărul de copii pe care îi aveţi, pentru a le oferi protecţie pe pârtia de zăpadă.
  • Materiale: Fiecare săniuţă este realizată din materiale diferite, în funcţie de model. Copiii sub 3 ani au nevoie de o săniuţă cât mai uşoară, de preferat din plastic. Cei care au peste 3 ani pot alege o săniuţă din lemn, iar copiii cu vârsta peste 7 ani cele tip planşă sau bob.
  • Siguranţă: Este importantă în alegerea unei saniute pentru copii, iar respectarea fiecprui criteriu de mai sus va oferi siguranţă maximă oricărui copil.
  • Accesorii saniute: Unele modele de saniute pentru copii sunt prevăzute cu accesorii specifice precum mâner de tragere sau husă termoizolantă pentru a oferi un plus de căldură. Alegeţi accesoriile potrivite pentru a oferi protecţie maximă copiilor pe pârtie.

Articol scris pentru magazinul online cu articole sportive sportaddict.ro din Cluj Napoca.

 

1 thoughts on “Ce trebuie sa stim despre saniute pentru copii

Lasă un răspuns