Cea mai frumoasa vacanta: balcanici vs latini! Vreau afara ca in tara!

Cea mai frumoasa vacanta este dificil de stabilit. Ce e frumos pentru mine nu e frumos pentru altul, drept urmare cea mai frumoasa vacanta este un concept eminamente subiectiv.

Acum, trebuie sa va zic principalele caracteristici pentru aceasta cea mai frumoasa vacanta. Nu am bani ca ea sa fie vacanta de vara 2019, dar in 2020 (vedeti cum cititi acest an) mi-as dori sa fie. Asadar:

Cea mai frumoasa vacanta nu trebuie sa te indatoreze zeci de ani

 

Christian Tour

Da, sunt de acord ca trebuie sa mergi sa vezi locuri noi, nu-s de acord deloc cu cei care merg in fiecare an in acelasi loc, dar nu pot fi de acord nici cu cei care castiga 500 de euro si cheltuie 4000 pe o vacanta. E ceva care da eroare la mine.

 

Drept urmare, PENTRU MINE, cel putin in aceasta etapa/perioada a vietii, cea mai frumoasa vacanta este una intr-o locatie accesibila ca pret. Nu o vacanta low-cost, nu vacanta de la tara, dar nici o vacanta alaturi de Becali, Tiriac si Bill Gates.

Nu este, deci, nicio rusine sa te lauzi ca ai fost in vacanta cu Christian Tour la un super-pret. De ce mi-ar fi rusine sa spun ca am cautat cea mai accesibila oferta?

 

Cea mai frumoasa vacanta este cea petrecuta intr-o tara deja vizitata, dar intr-o localitatea unde nu ai mai fost

 

Daca ai fost candva in Paris, nu inseamna ca ai vizitat TOATA Franta. Daca ai vizitat Barcelona, nu inseamna ca ai vizitat TOATA Spania.

E misto sa vizitezi o tara noua, dar parca-i si mai misto sa te duci intr-un loc nou, unde, insa, sa stii la ce sa te astepti. Unde sa cunosti, macar 1%, oamenii din jur.

Caci acum ajung la partea interesanta …

 

Cea mai frumoasa vacanta este pe langa cei ca tine

 

Nu este un slogan politic, nu este un cliseu, ci este o realitate: Romania este deopotriva o tara latina si balcanica. Este, in acest sens, un mix unic (si, fara sa par nationalist, imi permit sa zic unul delicios) de balcanism latin. Ori de latinitate balcanica.

Drept urmare, pentru mine cea mai frumoasa vacanta este o vacanta intr-o tara balcanica ori intr-una latina. Eu nu-s dintre cei care vrea o tara ca afara. Eu, dimpotriva, vreau afara ca in tara. Vreau sa ma simt, la propriu, ca acasa.

Dac-ar fi sa aleg cea mai frumoasa vacanta pentru un eventual sejur 2019 si as avea de ales intre Spania (hai sa zicem cea mai populara si accesibila tara latina) si Turcia (cea mai populara si accesibila tara balcanica), as alege-o pe cea din urma.

Cea mai frumoasa vacanta Christian Tour Kusadasi

Ce locatie din Turcia as alege? Pai as zice Kusadasi, fara sa stiu exact ce hotel as alege. As tinde sa aleg un hotel cu vedere la mare, sa aud marea din balcon (fara balcon nu accept camera), insa gandindu-ma mai bine, poate as prefera o vedere mai linistita, la un parc. O camera unde sa ma pot odihni mai mult.

De ce as alege Turcia in general si Kusadasi in special in dauna Spaniei? Pai 5 motive:

Cea mai frumoasa vacanta Kusadasi Christian Tour

  1. M-am simtit excelent in Turcia si-mi pare rau ca n-am mai avut ocazia sa revin in aceasta tara.
  2. Am fost mai recent in Spania decat in Turcia (pe bune, e un argument bun pentru mine). Deci in 2019 as prefera Turcia…
  3. As prefera, ca principiu, balcanii in dauna latinitatii. Cel putin pentru 2019.
  4. Am auzit ca in Kusadasi e mai frumos decat in Antalya. Trebuie sa ma conving.
  5. Am inteles ca dupa problemele economice ale Turciei, preturile au scazut, iar serviciile au crescut. Turcii considera ca turismul este sansa lor sa iasa din recesiunea economica.

Cea mai frumoasa vacanta din 2019 PENTRU MINE  ar fi una in Kusadasi.  Nu toti gandesc la fel, nici macar eu nu voi mai gandi astfel la anul. Ideea este, insa, ca TOATA lumea are proprie cea mai frumoasa vacanta. Si toata lumea are DREPTUL la o astfel de vacanta. Despre acest drept, insa, am mai scris. Nu vreau sa ma repet.

Cea mai frumoasa vacanta: balcanici vs latini! Vreau afara ca in tara!, exact ca si articolul link-uit in paragraful anterior, este inscris in competitia Spring Super-Blog 2019. Daca vreti sa ajutati acest blog, impreuna cu proprietarul sau, sa plece intr-o frumoasa vacanta, puteti pune umarul dand share, (re)tweet, like ori lasand un comentariu.

4 thoughts on “Cea mai frumoasa vacanta: balcanici vs latini! Vreau afara ca in tara!

  1. Eu merg in Turcia la finalul acestei luni pentru prima data. Scott a fost anul trecut in Spania deci acelasi motiv si in cazul lui, a vazut Spania recent. Daca as merge in Spania as merge in Benidorm prima data pentru ca pare un fel de Rai al englezilor. 😀

Lasă un răspuns