Cea mai minunata Pizza

Avusesem  mai demult o discutie (divergenta) cu un amic. Ne contraziceam noi pe tema CARE ESTE CEA MAI MINUNATA PIZZA? Fiecare avea opinia lui, insa discutia deviase spre alta. Si anume daca preferam o pizza mancata in pizzerie sau una cumparata prin intermediul unei firme de comenzi pizza .

Fiecare cu argumentele sale. Eu unul prefer o pizza mancata in pizzerie. Prefer atmosfera de pizzerie, prefer sa-i simt mirosul (intr-o pizzerie invariabil va mirosi a pizza, iar mirosul ala iti va spori invariabil pofta de mancare), prefer s-o mananc din farfurie. Dar e doar o optiune personala.

Altii mananca pizza doar acasa sau la servici. Si li se pare ceva inutil o pizza mancata in pizzerie. Pizzeria e un loc nu atat de fitos (cum s-ar zice pe twitter, #saracilor), asa ca daca tot „pierzi timpul” sa mananci in oras de ce n-ai face-o la un restaurant? Eu as zice fite, dar na, fiecare gandeste in felul sau.

Totusi, pot aprecia calitatea unei pizza (sau pizzE? cum e corect?) obiectiv. Pot spune daca una din categoria pizza delivery e mai buna decat una clasica. Si confirm acest lucru.

Si inca o chestie tare: cica la una dintre cele mai mari pizzerii din Romania sunt diferite pizzele din localuri de cele care sunt distribuite acasa. E un paradox, dar e un adevar. Si nu doar o persoana mi-a zis asta, ci vreo 4. Dintre care unul e cineva care a lucrat ca chelner acolo. Stie el ce spune.

Ultima chestie e o faza intamplata asta-vara, la Rasnov. Acolo mancam uneori pizza comandata de la singurul distribuitor din oras. Pizza nu era stralucita, dar nu avea nimic sa-ti displaca. Medie as zice. Totusi, in restaurant se gasea o pizza mult mai buna. Dar deh…daca restaurantele nu au acolo posibilitaea de distributie…

Ar trebui sa zic in final care e pizza mea preferata. Care e pizza cea mai minunata. N-o sa zic asta. Vreau doar sa va intreb pe voi care este. Si de ce.

Salutari MINUNATE tuturor 🙂

Lasă un răspuns