Ceas stradal

V-ati intrebat vreodata cat de util este un ceas stradal ? Aparent este inutil: aveam ceasuri la mana (Care de care mai sofisticate), avem telefoane (si ele din ce in ce mai sofisticate)… Si totusi ceasurile astea au o anumita utilitate. Una sau mai multe…:

1. Cele cu afisaj cu leduri s-ar putea sa afiseze si altceva in afara de ora. Si anume temperatura (ar putea fi relevanta), presiunea, indici de poluare (stiu ca era pe la universitate asa ceva).

2. Multe ceasuri sunt estetice. Aici e vorba de gusturi, dar de multe ori ceasurile chiar sunt estetice. Ok, pot fi scumpe si achizitionate la supra-pret. Dar nu este vina lor. Adica poti sa iei la supra-pret si panselute. Asta inseamna ca nu sunt utile si nu sunt estetice? Da, pot sa recunosc ca cele cu afisaje cu leduri nu sunt atat de estetice.. Desi si aici e o chestie de gusturi ­čÖé

3. Pot deveni repere: ne intalnim la ceasul de la universitate (era pe vremuri) sau la cel de la intrarea din Herastrau.

Le mai puteti gasi si voi alte utilitati? Sunt ele oare utile per total?

Salutari MINUNATE tuturor ­čÖé

ps: Prin provincie mai sunt ceasuri din astea stradale in stare de functionare? Chiar sunt curios. In Bucuresti sunt din ce in ce mai putine ­čÖé

Las─â un r─âspuns