Ceasul clasic – cel mai MINUNAT cadou pentru barbati

Despre ceasul clasic am mai scris si voi mai scrie. Raman fanul lui, nu voi trece pe ceas smart chiar daca voi ramane printre ultimii purtatori. De fapt mai ales atunci.

Acum scriu despre ceasul clasic barbatesc, desi sa stiti ca la femei discutia nu e mult diferita. Dimpotriva, acolo lucrurile sunt si mai accentuate: cum adica, sa port UN UNIC ceas la toate tinutele? Nu se face asa ceva!

Si, desi voi parea un pitiponc, cam asta este parerea mea despre ceasul smart. Este un fel de tratament universal pentru orice boala.

Serios: nu ma vad purtand ACELASI ceas zi de zi. Ok, e un ceas bun, frumos, scump. Fie. Dar imi place sa alternez tinutele, sa port azi un ceas, maine altul. Imi place sa schimb ceva.

Pana acum 10 ani, caci aici voiam sa ajung, ceasul clasic era un cadou cu care mergeai la sigur la un barbat. Nu ma refer la colectionarii de ceasuri, cei care au ceasuri unicat, de zeci de mii de euro. Desi chiar si acolo, oamenii au prieteni de acelasi nivel financiar, care le cunosc pasiunea, deci le fac cadouri in consecinta.

Revenind, ceasul clasic era cadoul perfect din 3 motive evidente, fundamentale:

  1. Spre deosebire de haine sau, habar n-am, palarii, nu exista sa nu fie bun ceasul. Daca e cureaua prea mica i-o schimbi. Dar ceasul e bun.
  2. Nu exista nici motivul „am deja unul”. Cand primesti cadou o consola playstation, de pilda, scuza e logica: nu poti folosi 2 simultan. Dar cand primesti un ceas, e clar ca il poti purta si pe el, alternativ cu altele. Vezi tu cum le potrivesti.
  3. Nu este nici perisabil. Peste 10 ani omul va avea acel ceas la mana, care ceas ii va aminti de tine, de cel care l-a daruit. La fel stau lucrurile si cu cartile, de pilda, doar ca in cazul lor nu mergi cu cartile dupa tine. Altfel spus, daca ai citit acea carte si e acolo, in biblioteca, nu-ti aduci aminte foarte des de cel care ti-a daruit-o. In plus, daca ai daruit un ceas clasic de efect cuiva, vor afla si altii de cadoul inspirat facut. Ceea ce e perfect. Ideal. Pentru tine, evident.

La modul serios, mi-am amintit toate astea cand am intrat pe site-ul Tio.ro. Este, pentru mine, un loc excelent de unde as putea alege un cadou MINUNAT pentru un prieten sau altul.

Va arat si doua modele care mi-au atras atentia, pe care le-as purta eu (cu mentiunea ca eu am mana groasa si sunt MARE, drept urmare mi se potrivesc ceasurile mari, cu cadran mare):

Ceas mecanic automatic TIO, Self Wind, Skeleton, Clasic, Luminos

Ceasul clasic – cel mai MINUNAT cadou pentru barbati – Ceas mecanic automatic TIO, Self Wind, Skeleton, Clasic, Luminos

Acesta este, de fapt, ceasul care m-a facut sa intru pe site-ul TIO. Arata extrem de bine pentru pretul lui, avand totodata avantajul de a fi automatic. Deci nu trebuie sa ii schimbi bateria la fiecare 2 ani. E drept, trebuie sa-l intorci, sa ai grija asta. Dar nu e chiar grav daca n-o faci: il intorci si il potrivesti atunci cand il pui pe mana.

Imi place, totodata, si mixul de negru si auriu. E de efect. Este fix ce trebuie. Fix pe placul meu.

Ceas mecanic TIO Self Wind Automatic Curea piele Elegant Fazele lunii

Ceasul clasic – cel mai MINUNAT cadou pentru barbati – CEAS MECANIC TIO SELF WIND AUTOMATIC CUREA PIELE ELEGANT FAZELE LUNII

Acest ceas are marele avantaj de a fi diferit. Nu gasesti pe mana oricui un ceas cu fazele lunii, nu? Serios: cadoul trebuie sa aiba si o doza de amuzament. Sa zambeasca omul cand il primeste. Nu poti face tot timpul cadouri reci, serioase. Sau, ma rog, nu POT face doar astfel de cadouri. Altii-s diferiti.

Acum, pe scurt, de ce discutia despre ceasuri este, totusi, una MAI DEGRABA MASCULINA? Din 3 motive, zic eu:

  1. Ceasul clasic ramane singura bijuterie masculina acceptata. Ma rog, unul ca mine poarta si bratari, si ghiuluri. Dar eu sunt special. Deja v-am zis asta. Drept urmare, nu poti purta ACEEASI bijuterie tot timpul. Cam imposibil. Femeile au o tona de alte bijuterii, multe nici nu mai poarta ceas tocmai ca au mainile pline de bratari.
  2. Majoritatea ceasurilor smart mi se par feminine. Nu stiu cum sa spun altfel: nu par a avea nimic masculin in ele. Nimic. Absolut nimic. Nimic-nimic-nimic.
  3. Discutia despre ceasuri este una tipic masculina. Cand stai la masa cu 3 tipi pe care abia i-ai cunoscut, discutia despre ceasuri este cea mai neutra si, totodata, cea mai inteligenta/utila: politica si fotbalul nasc dispute, iar discutia despre vreme, atat de „politicoasa”, este in fond profund inutila. Ceasurile sunt ceva SAFE.

Pentru mine, Ceasul clasic – cel mai MINUNAT cadou pentru barbati. Astept sa ma contraziceti. Sau  sa-mi dati dreptate. Sectiunea de comentarii va asteapta.

Lasă un răspuns