Ceasul nu este singura bijuterie barbateasca pe care o poti purta!

Firmele care vand ceasuri barbatesti prezinta acest accesoriu drept singura bijuterie barbateasca acceptata. Desi multa lume a luat de buna chestia asta, eu mi-am pus intrebarea logica, fireasca, una pe care orice om normal la cap ar trebui sa si-o puna: acceptata de cine? Cine sunt cei care trebuie sa accepte ori dimpotriva sa refuze un accesoriu si pe baza caror criteri?

Pe langa placerea de a purta lucruri interzise, cu scopul clar de a iesit in evidenta, mie chiar imi plac inelele barbatesti. Nu ma refer la verighete ori la inelele care seamana (prea) mult cu acestea, ci ma refer strict la inele. Diferenta dintre inel si ghiul este irelevanta pentru mine sunt sinonime aproape identice. Poate, intr-adevar, ghiul are o insemnatate usor cocalareasca, in timp ce inelul e un termen hai sa zicem mai feminin.

Toata lumea imi stie ghiulul de pe get, nelipsit de ani buni din garderoba mea. Nu va zic povestea lui, nu aici, nu acum. Va spun doar ca este de aur si este galben. Blond, cum imi place mie sa spun.

Partea pe care nu o stiti este ca mi-am mai comandat inca 2 inele. Cand imi vor veni, zilele astea, vi le arat. Le pun pe deget, insa nu ma voi strofoca sa le asortez. Dimpotriva, plec de la premisa ca ar trebui sa fie mai multe culori (si non-culori) pe mine. Un inel negru la deget se potriveste oricarei tinute.

Legat de cine ce a stabilit, acum sau mai demult, ma gandesc tot timpul la progresul tehnologic si cultural. De fiecare data, un om si-a pus intrebarea de ce trebuie sa faca un lucru, a incercat sa fie diferit, a incercat sa iasa din tipare, sa-si depaseasca conditia, si a reusit. Ma rog, nu orice incalcare a normei este benefica, infractiunile nu trebuiesc incurajate, insa in acest domeniu al modei mi se pare ca lucrul pe care trebuie sa punem baza este propriul instinct.

Iar exemplul cu inelul ca bijuteria barbateasca interzisa mi se pare cel mai bun. Ca regula generala, atunci cand aud de o regula, oricare ar fi ea, intreb ce pot pati daca o incalc. Daca fur din buzunarul cuiva risc inchisoarea; daca merg dezbracat pe strada risc amenda… Daca port inele pe deget nu risc nimic. Eventual risc sa-mi dea cineva-n cap ca sa-mi scoata inelul. Risc pe care mi-l asum.

Si apropo de riscuri, si cu asta inchei, va reamintesc discutia avuta cu un amic ce lucra la acea vreme intr-o banca. Omul imi zisese ca era obligatorie cravata si, in plus, chiar daca afara erau 40 de grade, angajatii (cei care lucrau cu publicul, care intrau in contact cu clientii) aveau de ales intre camasa cu maneca lunga ori camasa cu maneca scurta si sacou. Multi cica preferau sa isi pastreze un sacou la birou si sa mearga pana acolo in maneca scurta. Trecand peste asta, l-am intrebat daca acea camasa obligatorie, cu maneca lunga, trebuie sa fie musai alb uni. Mi-a zis ca nu, dar ca majoritatea au camasi albe, iar cei care NU au albe, au de alta culoare, dar tot uni. Dar daca iei una inflorata ce patesti? Raspunsul lui a fost halucinant: Nu stiu, nimeni nu a incercat pana acum.

Despre asta este vorba cand auzim sintagma: ceasul – singura bijuterie barbateasca acceptata. Putini incearca si sa contrazica norma. Cinste celor care o fac si bila alba din partea mea 🙂

1 thoughts on “Ceasul nu este singura bijuterie barbateasca pe care o poti purta!

Lasă un răspuns