Cele mai bune articole cinefile ale saptamanii

Este sambata, asa ca astazi avem cele mai bune articole cinefile ale saptamanii. Cum spuneam, saptamana asta am adoptat cifra 7, asa ca va voi oferi si eu 7 articole cinefile. Sa vedem deci:

1. Incep cu Chinezu, care ne vorbeste despre „acei cocomarti cu caciuli de tarabostes”. Nu stiti despre cine e vorba? Strumfi-v-as inteligenta sa va strumfesc! Rusine sa va fie ca n-ati stiut!

2. Adelin scrie despre un film ceva mai vechi: Now you see me. I-a placut mult, drept urmare il recomanda. Foarte bine face zic…

3. Angela ne vorbeste despre Ernest et Celestine, care va deschide Anim’est 2013. Detalii la ea pe blog.

4. Si tot la Angela gasim o selectie de scene cu fantani. Interesanta idee, pacat ca nu am timp foarte mult, ca as incerca si eu ceva de genul.

5. Doru a preluat leapsa mea cinefila. Multe filme corespund, lucru care ma bucura. Cel mai mult ma bucura insa prezenta Scary Movie in acea lista. Se pare ca simtul umorului nu este chiar disparut din peisaj.
Si lui Doru ii multumesc si pentru faptul ca a ales sa raspunda articolului meu, comentand aproape fiecare film din lista mea. Multumiri.

6. O lista asemanatoare are si Andreea Vraja. Felicitari si ei pentru lista (la ea nu e Scary Movie din pacate). In schimb avem Harry Potter si Spaceballs, un film care intr-adevar este genial. Foarte corect.

7. Dintre premierele de saptamana asta, mai semnalez doar articolul despre Jobs de la CinefilulDeServiciu. Spre deosebire de altii, Andrei lauda filmul si-l considera printre cele mai bune ale anului. Fiecare cu opinia sa.

Sa vedem acum ce s-a mai scris cinefil pe EmilCalinescu.eu:

1. Steve Jobs;
2. Percy Jackson;
3. Strumfii 2;
4. Fata care promitea (GUEST-POST);
5. FILMUL Sunt o baba comunista;
6. LEAPSA – FILMELE COPILARIEI, FILMELE ADOLESCENTEI;
7. Passion.

Cam multe, nu?

Salutari MINUNATE si CINEFILE tuturor!

3 thoughts on “Cele mai bune articole cinefile ale saptamanii

 1. Cică „Adelin scrie despre un film mai vechi”. Brava, bă, Călinescule! Un film de acum două luni de zile e vechi. Mă întreb cum o fi „Titanic”. Un film antic?

 2. Ca o mică precizare, articolul despre jOBS nu este scris de mine ci de Ştefan, unul dintre cei doi colegi ai mei :).
  În rest, genul ăsta de articole cu recomandări sunt preferatele mele.
  Sunt perfecte pentru leneşi, sau pentru cei care nu prea au timp să răscolească blog cu blog şi au nevoie de un rezumat cinefil al săptămânii.
  La cât mai multe 😉

 3. @Andrei: mea culpa, nu am observat. Nu sunt obisnuit cu blogurile colective.

  @Adeline: Noi suntem obisnuiti sa citim despre filmele abia aparute in cinematografe. Cand vedem dupa 2-3 luni un articol consideram filmul „vechi”. Sau ma rog, articolul scris cu ceva intarziere. Poate nici exprimarea mea nu fu cea mai fericita, dar multa lume a inteles ce am vrut sa zic 🙂

Lasă un răspuns