Cinci calitati pentru un hosting MINUNAT

Cinci calitati pentru un hosting MINUNAT

 

Cand cautati un hosting minunat, tineti, va rog, cont de 5 aspecte. Fix 5, restul sunt detalii:

1. Nu doar primul pachet trebuie sa fie accesibil ca pret, ci si urmatoarele. E nasol sa platesti 1 euro/luna si sa trebuiasca sa faci upgrade la 5 euro pe luna. Diferenta, deodata, e mult prea mare. Gasiti firme care au mai multe pachete intermediare.

2. Vedeti cum e cu domeniile. Cand cautati inregistrare domenii (ieftine), aveti in vedere urmatorul aspect (intrebati dinainte): ce fac daca ma mut de la voi? E pe numele vostru domeniu, nu al meu? Ce fac? Trebuie avut in vedere acest aspect.

3. Cand e nevoie de resurse in plus, acestea trebuie alocate instant. Sa zicem ca reusiti sa scrieti un articol hit, care rupe ca accesari. Cel mai nasol lucru este sa pice blogul. Da, pune-ma sa platesc in plus, zi ce e de facut, dar fa in asa fel incat blogul sa fie sus tot timpul. Daca nu, nasol.

4. Trebuie sa vorbeasca pe limba ta. Gazduire in cloud? Ce e aia? Apai daca tot te platesc, explica-mi, pe banii mei, ce e aia. Explica de ce mi-a picat blogul, explica ce am de facut daca mai pica, explica unde am gresit. Pe limba mea.

Sursa foto: http://whatiswebhosting1.blogspot.ro/
Sursa foto: http://whatiswebhosting1.blogspot.ro/

5. Vezi cum e cu promptitudinea. Mi-am invatat cativa prieteni sa faca o chestie cand aleg firma de hosting: sa ceara recomandari la prieteni si apoi sa dea mailuri. Sa puna deadline: cine n-a raspuns in 12 ore e exclus. Adica daca nu raspund cand urmeaza sa te ia de client, cum crezi ca ar raspunde daca esti deja clientul lor?

Nu zic ca daca alegi hostingul X blogul nu pica niciodata, asta e imposibil, insa trebuie sa vezi ce se intampla cand pica. Trebuie sa vezi cat de repede e in picioare, trebuie sa vezi cum iti explica ei ce ai gresit (un plugin aiurea, o poza virusata, habar n-am), trebuie ca atunci cand e in picioare blogul sa se incarce repede.

clausweb

Si apropo, unele firme de advertising au prostul obicei sa verifice unde e hostat blogul. Cica anumite firme de hosting, considerate oi negre, te trag in jos. Altele reprezinta o bila alba pentru advertiser (uite, suntem colegi de hosting, hai ca vom colabora ca intre vecini).

Eu am dat Cinci calitati pentru un hosting MINUNAT. Voi ce aveti de adaugat? 🙂 Salutari MINUNATE tuturor!

Lasă un răspuns