Cinci motive pentru care mi-as cumpara un aparat CANON

Ati auzit de aparatele foto CANON? Cu siguranta da, iar daca nu probabil n-ati avut tangente cu domeniul fotografiei. Nu trebuie sa fiti fan CANON, insa de auzit sigur ati auzit. Se spune in domeniul fotografiei ca ar fi 3 ligi: CANON si NIKON in liga I, indeaproape SONY si OLYMPUS (Liga a II-a), iar liga a III-a, la distanta considerabila, restul.

Exista fani CANON si fani NIKON, fiecare tiand partea propriei echipe. Nu imi dau seama care fotograf e mai bun, canonistul sau nikonistul, dar dupa cate am observat putini sunt cei care trec dintr-o tabara intr-alta. Nu stiu, dar asta pare a fi echivalenta cu trecerea de la Dinamo la Steaua.

Eu sunt nu sunt fotograf profesionist si nici nu-mi doresc sa fiu. Din acest motiv n-am avut nicio problema in a trece de la CANON la Nikon, si eventual sa si fac drumul invers. Pentru mine o camera buna poate fi orice marca (Daca maine ar progresa foarte mult SONY mi-as lua fara sa ma deranjeze acest lucru). Sa va zic totusi care ar fi principalele 5 motive pentru care mi-as lua o camera profesionista CANON:

1. Prima mea camera foto digitala a fost CANON. Am fost foarte multumit de ea. Este foarte importanta experienta personala cu un obiect. La mine a fost cat se poate de pozitiva.

2. Se spune ca este, ca pret, mai accesibila. Dintre marcile „de liga I”, CANON sta mai bine ca pret. Ok, gasesti si NIKON-uri ieftine, dar per total CANON sta mai bine la pret.

3. Are camere bune si compacte si profesioniste. Sunt unele marci care stau bine doar la un capitol (De exemplu Olympus are camere profesioniste bune, dar la compacte sta foarte prost).

4. Are un nume cu rezonanta religioasa. Serios, e important si numele, nu foarte important, dar parca nu mi-as lua o camera cu numele DICK ori ceva de genul.

5. Are o comunitate foarte bine inchegata. Sunt foarte multi fotografi pasionati efectiv de CANON, care se considera fideli marcii pana la moarte. Un exemplu este si blogul http://canon5dmarkii.ro/ .

Nu as zice nu nici unui NIKON, poate gasesc o oferta buna acolo, poate e mai bun un model, insa sufleteste sunt mai atasat de CANON. Si asa voi ramane mult timp de acum inainte.

Salutari CANON (ice) tuturor!

Lasă un răspuns