Ciocolata calda – inlocuitorul perfect pentru cafea?

Mie nu-mi place cafeaua si nu sunt obisnuit cu ea. Asa trebuie sa inceapa acest articol despre ciocolata calda. Nu este deloc o scuza, este doar o constatare.

Acum multi ani ajunsesem sa nu mai suport mirosul de cafea. Acum as putea spune chiar ca am inceput sa-l apreciez. Aroma de cafea nu este nicidecum una care sa-mi displaca. As putea spune chiar ca aroma de cafea ma trezeste si imi da o stare de bine, fara ca asta sa ma faca sa imi doresc sa beau lichidul in cauza.

Cu toate astea, pot distinge o cafea buna de una proasta si incep, treptat, sa apreciez cafelele cu adevarat bune. Chiar daca, repet, nu simt nicicum nevoia de a bea asa ceva.

Cafea corsini colombia Medellin Supremo Boabe
Cafea corsini colombia Medellin Supremo Boabe

Ca o parantezaCafeaua de mai sus, una columbiana de calitate, ma tenteaza din alt motiv: de cand am vazut Narcos mi s-a facut pofta de o cafea columbiana. Nu e ceva explicabil: pur si simplu vreau sa consum ceva columbian, iar de cocaina chiar nu vreau sa ma ating :)) Vorba aia, in afara de cafea chiar nu stiu ce au columbienii mai bun.

Revenind la subiectul principal al articolului, ciocolata calda, ea este speciala pentru mine. Are multe calitati, imi permit sa enumar cateva:

  1. Imi aduce aminte de copilarie si de laptele cu cacao pe care-l beam atunci.
  2. In facultate (durata acesteia fiind dubla in cazul meu) beam des ciocolata calda. Deci imi aduce aminte si de acea perioada.
  3. Ciocolata calda nu imi afecteaza somnul, deci o pot bea si dimineata, si seara.
  4. Este gasibila in foarte multe variante, cu foarte multe arome. Dac-as fi cu adevarat fan al ei as judeca localurile, in special cafenelele, in functie de cat de buna este ciocolata calda ori cat de variata este gama de ciocolata calda.
  5. Este lichidul care ma incalzeste cel mai bine. Pe bune, este mai eficient decat ceaiul (dar nu si decat vinul fiert; totusi, daca nu vreau sa beau alcool, gen daca este dimineata, ciocolata calda este cea mai buna).
  6. Nu am acasa expressor, drept urmare ciocolata calda o consum exclusiv in oras. Deci ea are si o importanta latura sociala.
  7. Ciocolata calda NU MA AGITA. Trebuia sa scriu cu majuscule pentru ca contrasta cu ceea ce ziceam. Ati inteles ideea ­čÖé
Cafea Fortuna crema boabe
Cafea Fortuna crema boabe

Voua va place cafeaua boabe? Fac o noua paranteza ca sa va intreb despre asta. Am prieteni care consuma doar astfel de cafele. Ei sunt cei mai snobi din acest punct de vedere. Echivalentul la ciocolata calda ar fi ca te apuci tu sa topesti o ciocolata (intrebarea este DE CARE?) si ti-o prepari singur. Ceea ce as incerca si eu daca nu mi-ar fi lene.

Revenind la ciocolata calda, trebuie sa va marturisesc faptul ca multi si mai ales multe rad de mine cand consum asa ceva. Considera ciocolata calda ca fiind cafeaua pentru copii. Mie nu mi-e rusine sa beau asa ceva, drept urmare nu ma afecteaza. Asa cum nu imi e rusine sa port roz. In cazul rozului, mi s-a spus ca port asa ceva pentru ca-s sigur de masculinitatea mea. Ce as putea spune despre ciocolata calda? Ca-s sigur de … varsta mea?

In final trebuie sa justific titlul: decat sa bei cafea fara cofeina, eu zic ca mai bine ai bea ciocolata calda. Poti sa bei din aia fara zahar. Daca e cafenea cat de cat buna, iti va face una cu cat mai putin zahar si va fi ok. Ciocolata calda poate fi vazuta, deci, drept o cafea de regim, o idee mai dulce, care nu-ti va afecta tensiunea si nici somnul. Ideala, nu? ­čÖé

 

Las─â un r─âspuns