Cladiri de birouri. Locuinte.

Acum cateva zile am gasit o stire interesanta in ziarul Capital. Pe scurt: se spune ca Pipera, raiul investitiilor imobiliare in perioada de varf, a ajuns acum o piatra de moara. Este vorba de cladiri de birouri, adica acele cladiri care trebuie sa-si scoata banii. Si n-o fac.

Cum sa-si scoata banii o cladire de birouri situata la marginea capitalei, unde ajungi, in cel mai bun caz, cu o cursa inter-urbana? Ori, daca firma iti pune la dispozitie, cu cine stie ce microbuz. Deci firma nu plateste doar salariul angajatilor, ci si microbuzul catre birou. Daca un angajat intarzie nu e vina lui, ci a microbuzului.

Sa nu mai zic de angajati. X are doua oferte:
– Sa lucreze la o firma care are sediul la Opera ori langa statia de metrou Pipera ori Aurel Vlaicu;
– Sa lucreze la o firma care are sediul in Pipera-Voluntari.

Presupunand chiar ca salariul, in al doilea caz, este un pic mai mare, multi oricum vor prefera prima firma. Oboseala unui drum mai lung, zi de zi, nu poate fi cuantificata in bani. In plus, poate cel mai important lucru, vrei sa ajungi cat mai repede in oras, asta daca vrei sa mai mergi la un teatru sau film dupa ce iesi de la munca.

Locul de munca mai e cum mai e. Il schimbi daca nu-ti convine, nu trebuie sa stai 10 ani acolo. Ce te faci insa cand ti-ai cumparat o locuinta intr-o astfel de zona? Iti convine sa depinzi non-stop de masina, sa iei taxiul (la un pret corespunzator) ori sa astepti dupa cine stie ce microbuz? EU, unul, as evita acest lucru.

Ok, daca ai bani si ai sofer personal totul e in regula. Daca esti Becali (cei mai celebri locuitori din Pipera) nu te deranjeaza. Desi, sincer, decat sa fac 2 ore pana-n oras, fie si intr-o masina luxoasa gen Maybach, mai bine zic pas.

Cand vrei sa-ti achizitionezi o locuinta (fie si teren pe care sa construiesti una) e bine sa prospectezi bine piata inainte. Poti vorbi cu diverse agentii imobiliare, insa acestea (de fapt acestia, adica agentii) vor dori sa-ti bage pe gat cine stie ce locuinte. Eu zic sa te indrepti catre portaluri online tip titirez.ro, unde gasesti ofertele mai multor agentii. De asemenea, pentru ca pozele nu inseamna totul, e bine sa te duci personal acolo, in acea zona. Eu va sfatuiesc sa mergeti in acea zona in 3 momente ale zilei (si vorbesc serios):

1. Mergeti seara, pe la 10-11-12, sa vedeti cam cat de sigura este zona. Eu, unul, am dubii asupra unor zone la acele ore. Nu vedeti nimic suspect la ora 1 dupa-amiaza.
2. Mergeti la orele de varf din trafic si vedeti cat faceti de acolo pana in centru (gen 8-9 dimineata) si din centru pana acolo seara.
3. Incercati sa mergeti si-n weekend. Doua sunt motivele:
– Sa vedeti cat de liniste este in zona, gen daca va puteti odihni.
– Sa vedeti cum circula RATB-urile. AM un amic care sta pe undeva prin Baneasa si care are in weekend RATB-ul la 90 de minute. Oare mai cumparati o casa intr-o astfel de zona? ­čÖé

De asemenea, daca nu ati aflat inca, Titirez.ro are si aplicatie pentru Android si Ios. Nu am folosit-o, nu am avut nevoie de ea, insa va las filmuletul de prezentare, poate va starneste interesul.

In final, fac o ultima recomandare (sau destainuire, cum vreti sa-i spuneti): personal, valorizez mai mult un apartament in zona Titan decat unul in nu stiu ce ansamblu nou de locuinte din Baneasa. E chestie de gust ­čÖé

Salutari MINUNATE tuturor!

One thought on “Cladiri de birouri. Locuinte.

  1. Unii prefera totusi ansamblurile rezidentiale la periferia Bucurestiului. Cred ca exista si avantaje la o astfel de locuinta. Cum ai spus, tine de preferintele personale.

Las─â un r─âspuns