Cocktail

Despre filmul Cocktail voi scrie personal un articol pe EmilCalinescu.eu. Aici insa voi gazdui articolul amicului meu Trif despre film. El este deja un obisnuit al blogurilor mele, scriind mai multe articole despre filme. Printre altele, a scris si despre precedentul film indian lansat in cinematografe, Dhoom 3. Trif, ai legatura:

Cocktail a creat imaginea unei romante cu iz de umor. Totul incepe in Londra zilelor noastre.  Povestea este centrata pe trei personaje care alcatuiesc un tringhi amoros. Eroii nostri se cunosc intamplator si se ataseaza foarte repede, desi par a fi caractere diferite cu o personalitate puternica.

Meera este o femeie traditionalista, cu o inocenta dezarmanta si totodata ambitioasa care doreste o cariera de succes. Veronica, cea mai buna prietena a sa este o rebela, un copil de bani gata care are preocupari legate doar de distractii si o viata haotica. Gautam lucreaza ca inginer software, un tip extravagant, mereu pe placul damelor, fara preocupari prea serioase legate de intemeierea unei familii, desi parca varsta ii cere. Omul imi aduce aminte de Steve Stifler, un stifler mai inteligent si mai stilat. Un Stifler in varianta indiana adica.

Pelicula ne arata performante captivante, o muzica armonioasa si un look trendy al unor personaje carismatice care contureaza actiunea. Povestea se precipita in prima jumatate a filmului iar restul urmeaza un fir al intamplarilor care vine de la sine pana la final, cand lucrurile iau o intorsatura neasteptata.

Regizorul filmului este: Homi Adajania, scenariul este realizat de: Imtiaz Ali si Sajid Ali, rolurile principale sunt interpretate de Saif Ali Khan, Deepika Padukone si Diana Penty (care la debut s-a descurcat foarte bine).

La vizionarea filmului Cocktail. Cel din stanga este Trif, autorul acestui articol

Cum v-am obisnuit va tin la curent si cu filmometrele consacrate, IMDB un rating de 6.0,  rottentomatoes o audienta de 46 %  iar reviewgang.com un rating al criticilor de 5.5 si de 6.0 al celor care au vizualizat. Cu toate acestea am observat ca parerile pozitive au depasit critica ochiului pretentios pentru filme comerciale. Cocktail-ul nostru poate fi descris cel mai usor ca o comedie romantica care are la baza un triunghi amoros cu o atitudine nonsalanta. Avem placerea de a urmari un nou film indian creat pentru publicul vestic. Unul care ne poate lasa cu un gand pozitiv la mijloc de saptamana.

Filmarile au inceput in mai 2011 la Londra iar lansarea avut loc un an mai tarziu. A inregistrat cifre destul de mari in box-office-ul indian dar si peste hotare. Dupa acesta consacrare Cocktail ajunge si Romania. Este distribuit de Bml Movie Entertainment si are premiera pe 18 aprilie, Vizionare Placuta !

In final intervin eu si semnalez alte 2 articole aparute in blogosfera despre filmul Cocktail: Raluca Uluiteanu si Malaezu.ro. Salutari INDIENE tuturor si mergeti cu totii sa serviti deliciosul Cocktail indian! 🙂

ps: Filmul indian Cocktail nu trebuie confundat cu filmul Cocktail din 1998, cu Tom Cruise in rol principal (detalii despre el pe cinemagia.ro). Nu l-am vazut pe acela, dar cineva imi semnalase acest aspect (de fapt, ma intrebase daca nu cumva pelicula indiana este un REMAKE al filmului din 1998; raspunsul este clar: NU AU NICIO LEGATURA!).

4 thoughts on “Cocktail

Lasă un răspuns