Consultanti in afaceri

Printre meseriile care au aparut in Romania ultimilor 20 de ani se afla si cea de „consultant in afaceri”. Tot un fel de intermediar, dar unul ceva mai util ca altii (gen agenti imobiliari & stuff).

Faptul ca mai nou acest afaceri s-au mutat si-n mediul online este ceva firesc. Site-ul planul-de-afaceri.ro este unul dintre ele.

Daca nu stiati, statul roman ofera un imprumut nerambursabil (o formulare pompoasa pentru un ajutor dat afacerii tale) in cazul in care doresti sa pornesti o afacere. Suma difera, 10.000 de euro pentru un srl sau 100.000 de lei (noi) pentru planul de afacere start.

De ce e important sa apelam la astfel de consultanti? Pai din 3 motive:
1. Salvam ceva timp. Ei se vor ocupa de multe chestii de care altfel ne-am fi ocupat noi. Nu radeti: si timpul este o resursa la fel de importanta.
2. Este vorba de bani de la stat, aceia se obtin destul de greu. Exista niste mecanisme birocratice clare si precise. Sunt oameni experimentati in asa ceva, de ce sa nu ne folosim de experienta lor.
3. Pretul nu este atat de mare, iar firma de mai sus iti ofera si un comision de afliere: daca aducem un prieten primim 10% din ce incaseaza ei.

O afacere inca nu doresc sa-mi deschid. Dar am atatia prieteni care doresc s-o faca. Eu ca blogger trebuie sa-i informez. Unii poate nu stiau de beneficiile pe care le ofera statul roman.

In final anunt 2 chestii pe scurt despre emilcalinescu.eu, celalalt blog al meu:

1. Mi l-am refacut, nu s-a pierdut nimic, totul e ok.
2. Caut, ca si pentru acest blog, caut o tema. Imi trebuie una speciala, stralucitoare, ceva asa ca pentru mine. Daca aveti sau daca stiti de unde pot lua sa dati de veste ­čśÇ O sa va pun o lumanare dupa ce muriti ­čśÇ

Salutari MINUNATE tuturor!

Las─â un r─âspuns