De la altii: Criterii in alegerea alimentatiei cainelui

Criterii in alegerea alimentatiei cainelui

 

Chiar daca la prima vedere titlul acestui articol vi se poate parea banal, vreau sa stiti ca in realitate alegerea tipului de hrana pentru caini poate fi o alegere foarte grea. Acesta decizie aparent banala este ingreunata in primul rand de varietatea de sortimente de hrana pentru caini aflata in momentul de fata pe rafturilor pet shop-urilor. Desi prin lansarea unei oferte variate de mancare pentru caini, firmele doresc sa ofere cele mai bune alternative pentru cainele nostru, acest lucru nu se intampla de fiecare data. De ce? Tocmai din cauza acestei varietati de sortimente de hrana pentru caini. Este posibil ca la un moment dat proprietarul unui caine sa simta ca toata aceasta varietate de hrana pentru caini este mai mult daunatoare pentru cainele lui si sa aleaga tipul de hrana pentru caini la intamplare. Iar noi tocmai acest lucru nu vrem sa se intample. Pentru a incerca sa rezolvam aceasta problema, am ales ca in cadrul acestui articol sa scriu foarte pe scurt care sunt criteriile de care trebuie sa tinem cont atunci cand alegem tipul de mancare pentru caini.

In primul rand inainte de a alege cel mai bun tip de hrana pentru cainele pe care il avem trebuie sa tinem cont de mediul in care acesta traieste. Mediul influenteaza in mod direct necesarul de energie de care acesta are nevoie.
PetShop4you
Sedentarismul este un alt criteriu de care trebuie sa tinem cont atunci cand alegem cel mai potrivit tip de hrana pentru caini. Obezitatea poate aparea pe fondul sedentarismului asociat cu o alimentatie nesanatoasa pentru cainele nostru. Pentru a evita aparitia acestei boli este de preferat o alimentatie specifica nivelului de activitate pe care cainele il are.
Rasa este un alt criteriu de care trebuie sa tinem cont in in alegerea alimentatiei cainelui. Nivelul energetic difera de la o rasa la alta precum si faptul ca unele rase de caini s-ar putea sa fie alergice la un anumit tip de hrana pentru caini. Pentru a evita orice problema legata de alimentatia cainelui, va recomand ca inainte de a cumpara un anumit tip de hrana pentru caini sa cereti parerea unui specialist in domeniu. Si daca tot vorbim despre a cumpara de la pet shop vreau sa va zic ca pentru a va usura munca, foarte multe pet shop-uri si-au deschis site. Astfel poti comanda online de la pet shop!

1 thoughts on “De la altii: Criterii in alegerea alimentatiei cainelui

Lasă un răspuns