Cu de toate si iute

Tuturor ne place shaorma. Cu totii am mancat, cel putin o data, una cu de toate si iute. Stim cu totii ca nu este sanatoasa („bomba calorica”), stim cu totii ca nu face chiar bine sa fim vazuti consumand asa ceva …  Si stim la fel de bine ca uneori pateaza. Sa nu mai zic de mirosurile pe care le vom emana imediat dupa consumarea ei (nu, shaorma fara ceapa si usturoi NU e shaorma; cand zic cu de toate si iute inseamna CU DE TOATE SI IUTE).

Si acum urmeaza partea frumoasa: cum v-ar suna una cu de toate si iute chiar la tine acasa? Care ar fi avantajele majore? Pai sunt 5 avantaje MAJORE:

1. Este precum bordelul: ti-e rusine cand intri, ti-e rusine cand iesi, dar ce misto e inauntru. Asa si cu shaorma: ea e buna, dar nu trebuie sa stie nimeni ca o consumi.

2. Shaorma a fost creata ca sa curga, sa ti se prelinga printre degete. Uneori curge pe haine. Daca e vorba de un tricou de stat in casa, e ok. La costume situatia e mai nasoala. #numazic …

3. Shaorma iti da un miros specific. Sa repet ca shaorma e shaorma doar cu ceapa si usturoi?

4. Shaorma, in sine, nu este o mancare chiar nesanatoasa. Lasand la o parte caloriile multe, ea nu are chestii nesanatoase prin ea. NU mai bine stii ce e prin ea? Adica:
– In loc de cine stie ce „Sos de rosii” din comert, nu e mai bun unul facut in casa?
– O maioneza facuta in casa e oricand mai buna ca una din comert.
– Cartoful prajit este nitel mai sanatos daca e prajit intr-un ulei proaspat, nu intr-unul care a stat incins toata ziua.
– Castravetii sunt mai buni daca-s cumparati din piata (si pusi de tine la murat) decat daca-s din supermarket.

5. Shaorma facuta acasa nu are ingrediente puse cu zgarcenie. De cate ori n-ati simtit ca lipia e goala, ca sunt puse ingrediente doar in mijloc si ca mancati lipie goala? Acasa la voi va puneti fix cat va pofteste stomacul infometat.

Acum sa va zic o chestie reala: una dintre cele mai bune shaorme mancate vreodata a fost „home made”. Bucatar a fost fratele meu. Ce avea special acea shaorma? Pai era IMENSA. Erau MULTI cartofi, multa carne, multa varza… totul XXL. Si ca sa incapa toate a fost nevoie de 2 lipii.

Care a fost micul ei defect? Simplu: carnea. Ce NU avea carnea? Pai nu era facuta la rotisor.

De atunci ma tot uit dupa un aragaz / cuptor cu rotisor. Ce ar mai trebui sa aiba un aragaz sau cuptor? Pai acel celebru timer. De atatea ori am uitat chestii in cuptor … Trebuie luate masuri. Cum capul meu blond nu poate fi schimbat decat impreuna cu posesorul lui, e clar ca aragazul este cel care va fi sacrificat.

Totusi, sa zicem ca schimbam aragazul. Ce facem? Il schimbam doar pe dansul? O solutie ar fi sa schimbam tot mobilierul din bucatarie si sa adoptam sistemul cu electrocasnice de bucatarie incorporabile (built-in in engleza). Putem sa ne uitam AICI la ofertele pentru cuptoare incorporabile. Sigur gasim ceva pe placul nostru.

Acum sa va arat si ce am ochit acolo? Pai ia fiti atenti:

Este marca Hotpoint Ariston. Nu am avut aceasta marca pana acum, asa ca nu va pot spune despre ea nici de bine, nici de rau. Ce va pot spune este ca rotisorul de la acest cuptor chiar imi face cu ochiul. Parca imi sopteste: IA-MA SI UNA CU DE TOATE SI IUTE VA FI A TA, ORICAND DORESTI TU!

Articolul este scris pentru SuperBlog 2013. Contrar asteptarilor voastre, este o competitie de creatie, nu de mancat shaorme. Ce-i drept, este o competitie cu de toate si iute (unele articole chiar sunt … PICANTE). Salutari PICANTE tuturor!

ps: Sa va fac o marturisire: nu am nostalgii legate de gusturile copilariei. Nu tanjesc dupa nu stiu ce cozonac facut la tara, nu stiu ce placinta ori habar n-am ce cas. Eu sunt nascut la oras, cu toate lucrurile care decurg de aici. Stiu, unii zic ca am avut o copilarie trista. Totusi, vreau si eu una cu de toate si iute la mine acasa. Se poate? 🙂

1 thoughts on “Cu de toate si iute

  1. dar exista si gusturi ale copilariei de la oras .. si eu tot la oras sunt nascuta si crescuta .. dar nu am crescut cu de toate si iute :))

Lasă un răspuns